I wekeenden 4.-5. september var de lokale rally team JP racing bestående af Jan Petersen og Jeannette Kvick, begge Stoholm afsted til første runde af danmarksmesterskabet i rally.

Lidt mærkeligt for nogle, kørtes løbet i nord Tyskland som del af et samarbejde med danmark og ca 140 biler var meldt til start.

Med start nr 44 havde parret dog en udfordring da deres bil normalt præsterer langt højere oppe i startfeltet men en vurdering fra løbsledelsen gjorde at man mente det var forsvarligt at placere dem dér.

Image

Cimbern rally bestod af rigtig gode og krævende prøver og jan og Jeannette viste allerede på 1. prøve at deres start placering var helt fejl. 6 prøver dvs 3 som skulle køres 2 gange skulle bilerne igennem og allerede på fra start viste det sig at blive mere end spændende:

”1. Prøve startede lidt spændende da prøven var noget mere glat end vi havde regnet med så det tog lidt røven på os

2. Prøve var vores challenge prøve da Jan tilbage i 2016 havde en meget meget voldsom afkørsel og vi skulle idag passere præcis samme sted.

En nedgraduering i noterne og en ekstra opmærksom og Jan's lettelse var tydeligt at spore da vi ræste forbi” Fortæller Jeannette som er codriver.

Jan fortsætter: ”3. Prøve var på knap 27 km og her kommer vores top fart os til kort på de lange lige stræk. Med 170 i timen mod biler i klassen der kører 190-200 km/t kan vi intet stille op og her taber vi sekunder til de andre og så havde vi lige et lille rendezvous med 2 dådyr inde på prøven som var lidt forvirrede - så de næste 2 gange vi passerede dér, var vi lige ekstra opmærksomme”

  Image

Cimbern Rally 1. Afd af DM blev dog ikke med den afslutning teamet havde håbet på.

Målet var fra start at arbejde sig op i generel klassementet og efter 5 super gode prøver, blev det desværre ødelagt for på den sidste prøve.

Jeannette beretter: ”4. Prøve havde vi et super flow lige indtil en snurretur pga spejlglatte veje efter regn, som Jan fik reddet yderst flot (og heldigt) kostede os tid. Derfra blev tempoet lidt mere roligt for ikke at risikere mere.

5. Prøve som også var powerstage og dermed gav ekstra point til mesterskabet gik super godt og vi tog ekstra point på den prøve.

6. Og sidste prøve på knap 27 km blev så vores cliffhanger.

Dagen igennem havde vi formået at blive startet så vi "var alene" og ikke blev sendt ud i røven af biler vi hele dagen havde kørt fra. Prøve 6 blev så ikke sådan og efter 1 omg fanger vi en tysker meget hurtigt på bred vej men desværre ser han os ikke og det ender med en ret farlig overhaling på et meget smalt stykke. Senere på prøven indhenter vi yderligere en bil og her kører vi så resten af prøven bagved indtil vi skal i mål da han på ingen måder havde tænkt sig at give plads. Det kostede os meget tid og frustrationen var TYDELIGT at mærke hos os!!”

Teamet ender derfor på en 29. plads af alle teams men som nr 15 generelt af alle danske teams og med en 3. plads i klassen.

Her sluttede weekenden dog ikke for teamet for de drog direkte retur til Danmark nærmere betegnet Kongensbro ved Ans hvor der søndag blev kørt 2. afd af Yokohama sprint mesterskab. Da teamet også kører med om dette mesterskab var det derfor vigtigt at stille op trods en lang lørdag.

Teamet havde start nr 3 og for Jan og Jeannette var det vigtigt med nogle gode point efter en solid 2. plads ved 1. afd på Nysum banen. 4 heat skulle afvikles på beton området ved Ans og efter et dårligt 1. heat hvor teamet kørte ud med forkert opsætning og derfor tabte vigtige sekunder, skulle der knokles for at indhente det tabte i de sidste 3 heat.

Teamet ender som nr 5 generelt efter nogle R5 biler som er klassen over teamets egen VW Polo S2000 men pointene røg på kontoen og teamet fører nu deres klasse efter søndagens løb.

Nu er der ro på indtil kommende weekend hvor turen går til Slovenien hvor Jeannette skal deltage i et rally med en Østrigsk chauffør i en Skoda R5 og Jan skal deltage som støtte og tilskuer, før turen går retur til DK og 2. afd af DM på Lolland Falster om 14 dage – masser af fart på.

 

Hit Counter