Deltagerne boltrede sig i rally sprint.

Af Åge Keseler Kirketerp

Som forventet gik rally-startfeltet til vaflerne, da Motorsport Nordjylland (MNJ) blændede op for den vestdanske finale for Yokohama-mesterskabet 2018. Tilskuerne kunne overskue hele rally sprintet på Rally Cross-rundbanen.

- Deltager-interessen var yderst flot, konstaterer løbsleder Kim Naujokat Jensen. – Der kom således flere rallyteams til start fra Sjælland. Desværre indløb der et par afbud, hvor man ikke havde fået materiellet på dupperne efter DM-rallyet i Midtjylland ugen før.

I front var der flaget op til en flot 4WD-dyst. Den stod mellem MNJ’erne: Jan Petersen og Jeanette Kvick i VW Polo S2000 mod sydøstjyderne: Ib Kragh og Ditte Kammersgaard i Citroën DS3 R5.

- Jeg har kørt mange Rally Cross-motorløb på Nysum Banen med 2-hjulstræk, forklarer Jan Petersen. – Det kræver en lidt anden køreteknik med 4WD og turbo, og ideallinjerne er også lidt anderledes. Der er en helt anden balance i rallybilen, når man har power på alle fire hjørner samt turbo.

De fleste af konkurrenterne så kun bagenden af Jan Petersen og Jeannette Kvick’s VW Polo S2000 på Nysum Banen (Foto: Allan Post). Debuten for Johnni Bragenholt Christensen og Thomas Hjorth Østergaard på Nysum Banen var fuldt godkendt (Foto: Allan Post).
Johnni Bragenholt Christensen og Thomas Hjorth Østergaard fandt mere og mere fart i deres ”nye” Peugeot 206 RC (Foto: Allan Post).  Niels og Inger Bjerre var flyvende på det fedtede underlag, men manglede senere lidt konkurrencebid, da motorbanen tørrede op (Foto: Allan Post).

Det første rally sprint-heat blev udfordret af regn og et fedtet underlag. 4WD-rallybilerne boltrede sig dog under disse betingelser, som Ib Kragh/Ditte Kammersgaard vandt foran Jan Petersen/Jeannette Kvick.

I tredje heat var MNJ’erne meget tæt på at score generelt hurtigste på halvtørt underlag: - Nysum Banen er virkelig sjov at køre på, og den har selvfølgelig sine ”skjulte” udfordringer. Sjovest var egentlig at køre to af heatene i modsat kørselsretning end til Rally Cross-løbene.

Front-situationen holdt sig til målstregen for finalen i Yokohama Vest-finalen, men MNJ’erne var godt tilfredse med andenpladsen generelt samt konkurrencetræningen i VW Polo S2000’eren.

- Desværre måtte MNJ’s debuterende Benny og Thomas Kudahl i Ford Ka 2 melde afbud, fortsætter Kim Naujokat Jensen. - I klubrally-klassen (KRB) satsede Niels og Inger Bjerre på at forsvare deres foreløbige tredjeplads. De var flyvende på det våde underlag i første heat, hvor de scorede bedste tid i klassen.

- Heldigvis for alle blev det stort set tørvejr resten af Yokohama Vest 2018-finalen, oplyser Niels Bjerre. – Desværre fik vi problemer med at finde de afgørende sekund-brøkdele, hvilket resulterede i en sammenlagt firer i KRB-klassen. Samtidig vinkede vi farvel til sejrspodiet med en firer i Yokohama Vest-slutstillingen.

MNJ’erne: Johnni Bragenholt Christensen og Thomas Hjorth Østergaard skiftede til 2018-sæsonen til VW Polo 6R i klubrally. Nu har nordjyderne introduceret en ekstra nyhed med en Peugeot 206 RC’er i fuldt rallytrim.

- Vi kørte med lidt ekstra sikkerhedsmargen på Nysum Banen, forklarer Johnni Bragenholt Christensen. - Vi er i fuld gang med at ”komme ind under huden” på rallybilen, hvorfor vi ikke ønskede at oversatse. Der er jo få metre til sikkerheds-banderne rundt på motorbanen, og det er som regel ”banden”, der vinder i en botaniktur. Vores heattider blev dog pænt forbedret gennem de fire heats i Yokohama Vest-finalen 2018.

MOTORSPORT NORDJYLLAND