Thybo i medvind
Rallykører Peter Bang er netop blevet certificeret til at servicere alle typer vindmøller

 Af Michael Eisenberg

Det knapt et år gamle Thistedbaserede firma PB Windtechnic, ejet af rallykører Peter Bang, er netop nu i gang med en større offensiv på vindmølleområdet.

"Vi er lige blevet ISO 9001/15-certificeret ved Energistyrelsen, og det betyder, at vi nu kan foretage opstart, service og drift af selv de største vindmølleparker, som dem man i stigende grad finder i Nordsøen og Østersøen," fortæller en glad direktør Peter Bang.

PB Windtechnic kan stille med det nødvendige antal folk til enhver opgave. Firmaet er netop flyttet ind i nyindrettede lokaler på Møgelvej 140 i Sundby Thy, hvorfra man kan rykke ud døgnet rundt.

Peter Bang har i år kørt sine første DM-rallyer i en Opel Corsa OPC. I 2019 agter han at deltage med en Opel Kadett GSi med 250 HK i gruppe DK. Hverken i år eller næste år kan der dog blive tale om en fuld sæson, da Peter Bang er så heldig at have alt for travlt i sit nye firma.

Peter Bang er i gang med sin første DM-rallysæson med en Opel Corsa OPC, men travlhed i hans nye firma afholder ham fra at være med i alle løb. Peter Bang fra PB Windtechnic glæder sig over sin nye ISO 9001/15-certificering, som betyder, at han må service selv de største vindmøller. Her er han på møllebesøg i DTU's testcentrer for store vindmøller i Østerild i Thy.

 Om Peter Bang og PB Windtechnic:
Peter Bang er 40 år og uddannet elektriker i år 2000 hos Thisted Elforretning. Siden har han rejst rundt i hele verden og været med til opstart, drift og service af vindmøller. Takket være de seneste års erfaringer som site manager på store anlæg har hans firma PB Windtechnic fået et navn hos branchens store aktører som Vattenfall og Ørsted, men Peter Bang udfører lige så gerne service og reparation for mindre grupper af private vindmølleejere.