Nordeuropæisk Mesterskab i bilorientering:

Thisted / Struer mandskab til Finland med frisk guldmedalje i bagagen.
Børge Holm og Jørn Mørup har stadig guld chance når Nordeuropæisk Mesterskab afgøres i Finland den kommende weekend.

Årets to sidste afdelinger om det Nordeuropæiske Mesterskab i bilorientering afvikles den kommende fredag og lørdag i det midterste af Finland i Ähtäri og Alavus, to byer, der for de fleste danskere er ganske ukendte. Det er da heller ikke en egn, de 10 danske mandskaber, der deltager i Finland, tidligere har kørt løb i.

Der er tidligere i år afviklet 4 afdelinger om det Nordeuropæiske Mesterskab med to afdelinger i Danmark og to i Sverige. Nu venter så de to sidste afdelinger i Finland, hvor medaljerne skal fordeles.

Hele 4 danske, et svensk og 2 finske mandskaber kan med topplaceringer i de sidste to afdelinger stadig nå at slutte på en guldmedaljeplads. Meget skal gå anderledes end ventet hvis ikke det bliver et af de 7 hold, der efter de sidste 2 afdelinger i Finland løber med guldet.

Struer & Omegns Motor Sport har to hold blandt de 4 danske mandskaber med medaljechancer. Morten Jäger og Bent Mikkelsen er traditionelt godt kørende i Finland og efter de tog sejren i årets fjerde afdeling i Sverige, er Jäger og Mikkelsen et rigtig godt bud på en NM medalje, som afhængig af placeringerne i Finland kan blive af en hvilken som helst karat.

For de nykårede Danmarks Mestre, Thisted / Struer mandskabet Børge Holm og Jørn Mørup er der også mulighed for NM guldmedaljer. Holm og Mørup har dermed stadig mulighed for at hjemkøre en "triple". Danmarksmestrene hjemkørte nemlig sidste weekend også guldet i det Jysk/Fynske Mesterskab efter en suveræn sejr i seriens finaleløb ved Århus. Dermed tager de til Finland med en frisk guldmedalje i bagagen. Kravet for 3 gange guld er dog nok en sejr i begge de to finske afdelinger, og der bliver i den grad hård konkurrence om sejrene. Der er stor forskel på at køre topplaceringer hjem her i Danmark og så tage topplaceringer i de andre nordiske lande, men Holm og Mørup har optimismen i behold inden turen til Finland..

Stillingen forud for de sidste to afdelinger om det Nordeuropæiske Mesterskab afvikles i Finland.

Stilling Nordeuropæisk Mesterskab 2018 efter 4 af 6 afdelinger er afviklet.

Nr. 1

Björn Henriksen – Ulf Andersson, Sverige

175 point

Nr. 2

Leon Spiegelhauer – Jan Johansen, Frederikssund

174 point

Nr. 3

Harald Søndergaard – Jan Søndergaard, Ikast

173 point

Nr. 4

Børge Holm, Thisted – Jørn Mørup, Struer

171 point

Nr. 5

Kari-Pekka Turtainen – Jari Kulmala, Finland

170 point

Nr. 6

Tomi Viitala – Juha Heikkilä, Finland

170 point

Nr. 7

Morten Jäger – Bent Mikkelsen, Struer

167 point