Erik Sørensen

  

Når man i rallykredse snakker om Betty, ja så er det ikke servitricen i cafeén henne om hjørnet, men det er en Vauxhall Chevette HSR i vild rallytrim, som er en af de 2 Chevetter som blev importeret af Oluf Raldorff i 1979 og kørt af samme Oluf, direktør for Akai og Flemming Laurbjerg sad ved rattet af den anden Chevette. 
Chevetten var en 2300 cc Gr. 4, bygget af Bill Blydenstein i England, og ydede 240 HK. 0-100 på 6 sek og topfart på 225 km/t.

Men historien handler om Erik Sørensen, som er en god årgang 1955, der efter læretiden arbejdede hos Gert Friis, Lada i Alslev ved Varde.
De fik til opgave at bygge 2 biler til Lada Rally Team DK, hvor John Stær skulle køre den ene og Gert Friis den anden med Erik Sørensen som co-driver. Opbygningen var udenfor arbejdstid og derved fik Erik sparet op til sin egen rallybil.

 

Eriks første rally i pilotsædet var i en Fiat 128 Gr. 2 sammen med Per Madsen , en god kammerat fra dengang og stadig i dag. Servicevognen var en Autobianchi med tagbagebærer til 4 ekstra hjul, og en anden god kammerat som chauffør. Resultatet husker Erik ikke, med de gennemfør løbet, som bl.a. var på den legendariske 'NürburgRing' på Vandel Flyveplads.

Gennem tiden har der været flere co-drivere:

Per Madsen Fiat 128 Gruppe 2
Henning ” Murmakker”  LADA 1300 Gruppe 2
Arne Pagh Fiat Ritmo Abarth gruppe N  , Toyota Corolla Gruppe N
Finn Emborg  Toyota Corolla GT gruppe A
Frank Lund  Toyota Corolla GT gruppe A 
Finn Thomsen Vauxhall Chevette  HSR gruppe B
Åge Jensen Vauxhall Chevette HSR  gruppe B

Resultater 

  • 1988 Bronze med Frank Lund i Gruppe A i Corolla GT IMG_3564.JPG (106518 byte)

  • 1990 Danmarksmester i Gr. H med Åge Jensen i Vauxhall Chevette HSR

  • Bedste løb er sikkert Hella Rallysprint 1992 i Gammelrand hvor Erik kørte hurtigste tid i første finale heat, men ramte en sten senere i løbet, og dermed exit. Klik på resultatlisten

  • Har deltaget i løb i Norge, Sverrige og Tyskland

  • 2 EM løb Rally Deutshland og Hunsruck Rally

Erik Sørensen i dag:  

Erik mødte Lone i 1982 og blev gift i 1997, et langt tilløb, men de skulle være sikker, og de er stadig gift.
I 1992 fik de Bo og i 1997 kom Christian

Erik driver Nørrevold Auto i Varde som han startede i 1985, - på Nørrevold !
Firmaet er siden flyttet til Murervej i Varde's industrikvarter, og flere har stiftet kontakt med lokalerne i forbindelse med løbsarrangementer, hvor der har været serviceplads på udenoms arealerne.

Da Erik lagde rally på hylden var der for at bistå drengene i karting, hvor de har kørt i hele verden, og gjort det rigtig flot.

Den ældste Bo er nu indehaver af et Diskotek i Esbjerg og det går med fuld fart , så han har ikke tid til race mere.

Christian er efter en flot gokart karriere , med bla. en 2. plads ved WM og en 3. plads ved EM, fundet tid og penge til at køre DTCvVed siden af sit studie i Århus hvor han læser Can/ Finans eller hvad det nu hedder.

I 2017 blev han årets Rookie og i år har vi købt vores egen bil og han skal køre for det netop stiftede FDM DTC Talent Team hvor hans ambitioner er tårnhøje..TOP 5 tror han på.

 

Hit Counter