Nordeuropæiske bilklassiker-fans i Sydvestjylland.

 Kirketerp

Dansk Historisk Motor Club (DMHC) har gennem snart 17 år arrangeret konkurrenceture for klassiker-bilerne, hvor ejerne gerne vil prøve kræfter med oplevelser på de små sogneveje med grundlag i samarbejdet mellem chauffør og kortlæser.

- Årets højdepunkt i DHMC er traditionelt vores 2 dages-motorløb: Classic Car Challenge (CCC), oplyser fredagens løbsleder Niels Oluf Jessen. - Arrangementet løber i år af stabelen for 17. gang. I samarbejde med Michaels Automobiler i Varde kan vi byde deltagerne på en spændende dobbelttur i det sydvestjyske.

17CCC - Michaels Automobiler Classic - er desuden tællende til det nordeuropæiske mesterskab i pålidelighedsrally, hvor specielt danske og norske mandskaber er toneangivende.

- Vi har også et godt samarbejde med de tyske mandskaber, fortsætter Niels Oluf Jessen. - Et af de spektakulære tyske hold er Richard Lehr og Christian Kuhr i en Ford M151A2 (Jeep), som ikke er blege for at køre løbet under åben himmel.

Det nordeuropæiske arrangement køres fredag d. 6. og lørdag d. 7. april,, og er samtidig premiere på den danske løbs serie: FDM DASU Classic (FDC).


DHMC’s formand og løbsleder: Niels Oluf Jessen har kørt utallige pålidelighedsrallies med forskellige makkere i sin Ford Escort (1980).

 Lars Dammark Simonsen og Benny Dammark er med i løbsledelsen for 17CCC - Michaels Automobiler Classic.

Nordtyskerne: Richard Lehr og Christian Rettig har flere gange deltaget i Classic Car Challenge med deres flotte militære Jeep.

Jørgen Kristensen og Erik Rasmussen kommer til Sydvestjylland i en af startfeltets ældste biler: Ford Cortina Mk II GT (1968).

Niels Oluf Jessen har base i Vejen, og er samtidig formand for DHMC, der har medlemmer spredt pænt over hele Danmark: - Traditionen tro har vi sammenstykket en fredags-natrute med start fra min hjemby. Alle deltagerne kan forudse passende udfordringer i mørket, hvor deltagerne kører den næstnærmeste omvej til målstedet på Hodde Kro - lidt nordøst for Varde.

Lørdag morgen kan det flotte internationale startfelt beundres hos Michaels Automobiler i det sydlige Varde, inden deltagerne stævner ud på en dagslys-rute, som også har mål hos Hodde Kro.

Ansvarlig for lørdagens rutelægning er vardenseren Lars Palle: - Ved middagstid lørdag kommer deltagerne forbi Panser- og Brandbilsmuseet i Oksbøl, hvor man også kan få en snak med deltagerne og nyde de klassiske biler. Ind til videre er ældste tilmeldte bil: Ford Cortina Mk II GT (1968), som køres af østjyderne: Jørgen Kristensen og Erik Rasmussen.

Karsten og Teddy Simonsen fra Varde er medrutelæggere i 17CCC - Michaels Automobiler Classic: - Vi har selv kørt pålidelighedsrally gennem flere år i vores gule Opel Rekord fra 1974. I al beskedenhed blev vi nr. 2 sammenlagt i FDC-serien sidste år i den næstskrappeste klasse: Sport. Det har været spændende at udvælge ruten i det sydvestjyske til vores konkurrenter. Der venter dem helt klart en stor oplevelse på de små veje omkring Vejen og Varde.

Sydvestjyderne: Lars Dammark Simonsen og Benny Dammark har også givet Niels Oluf Jessen og Lars Palle nogle hænder med. De kører konkurrence i en VW Jetta fra 1982.