29 rallybiler fra Jylland og Fyn til test ved Struer

Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) stod i lørdags som arrangør af et officielt testarrangement for hele den danske rallyelite. 32 biler var tilmeldt, men 3 hold nåede ikke at blive klar til start. En iskold vind, men første og fremmest tørvejr gav de perfekte rammer til at landets rallykører kunne få testet deres materiel af inden sæsonstart.

Normalt er det rallykørerne, der med deres fantastiske egenskaber til at håndtere en rallybil, der er heltene, men i lørdagens rallytest, var både arrangørklubben og deltagerne enige om, at de mange officials der stod i en isnende kold blæst og sørgede for at prøven kunne afvikles var dagens helte. "Vi skylder en stor tak til de mange officials fra først og fremmest motorklubberne i Struer, Lemvig, Holstebro og Mors samt Hjemmeværns politiet, der sørgede for at afspærre for alle andre trafikanter" fortæller klubformand for Struer & Omegns Motor Sport, Jørn Mørup dagen efter arrangementet.

Rallykørerne udtrykte stor tilfredshed med rammerne om arrangementet. Lodsejerne på vejen fra Asp til Vejrumstad havde givet lov til at vejene kunne afspærres til en 4,7 km lang rallyprøve, der var afspærret for alt andet trafik, mens der blev kørt rally. Det var en rallyprøve, der faldt i deltagernes smag. På trods af en krævende prøve og 2 opsatte chikaner var den hurtigste af bilerne i stand til at holde en gennemsnitshastighed på 120 km/t..

Arrangørerne havde på forhånd sagt, at det var en krævende rallyprøve og selv om der ikke blev afviklet en egentlig konkurrence i arrangementet blev der taget tid på alle gennemkørsler. Det var da heller ikke alle, der kom igennem uden at komme uden for vejen. En enkelt deltager mistede herredømmet over sin rallybil efter en chikane og ramte derefter et træ. Dermed var det slut for den dag, for den uheldige kører.

”Heldigvis var der ingen uheld som kunne betragtes som alvorlige”, kunne løbsledelsen konstatere efterfølgende. Samtidig var der en rigtig god stemning var arrangementets stævnecentrum ved Bjerrum Biler i Struer. Bilhandleren havde ryddet hele værkstedet, så deltagerne kunne indtage kaffe og rundstykker inden starten og de obligatoriske grillpølser i pausen. Rundt om Bjerrum Biler havde de forskellige rallyteams etableret deres servicepladser som midlertidige værksteder.

Deltagerne bestemte selv hvor mange gange, man ville gennemkøre prøven og for Søren Rosenlund Jensen fra Hadsten var der mest valuta for pengene. Sammen med andenkører Lasse Svendsen havde de taget turen fra Hadsten med deres Peugeot 207 RC. Mandskabet nåede at gennemkøre prøven i alt 15 gange inden der ikke var benzin til flere gennemkørsler og de takkede for en god dag. På den måde fik de kørt lige så mange km hastighedsprøve som til et helt rally.

Hurtigst på dagen var sønderjyske Kim Boisen og andenkører Jesper Petersen. Mandskabet fra Broager understregede deres hurtighed ved hele 5 gange at gennemkøre prøven i deres BMW M1i en tid, der var hurtigere end dagens næst hurtigste mandskaber.

Danmarks Mesteren Ib Kragh fra Juelsminde og Freddy Pedersen, Bjerringbro i en Citroen DS3 R5 var delt næst hurtigst med Martin Johansen og Dan Johansen fra Vejen i en Renault Clio. 

For Lars Bjerrum fra Struer, der var tilmeldt i sin fabriksbyggede Ford Puma, blev løbet en skuffelse. Han havde selv stoppet rigtig mange kræfter i at få arrangementet op at stå, men måtte bruge dagen som official, da motoren til hans Ford Puma slet ikke var klar efter en renovering i England. Lars Bjerrum kunne til gengæld glæde sig over, at deltagerne var rigtig glade for forholdene i hans værksted..

Endnu et af arrangørklubbens egne mandskaber, Jens Chr. Pilgaard og Carsten Bjerregaard var til start i en Ford Fiesta R2 og kørte 16. bedste tid ud af de 29 mandskaber.

Man kan se en oversigt over hvilke tider de enkelte mandskaber gennemførte på, på SOMS hjemmesiden www.soms.dk .

Næste åbne arrangement Struer & Omegns Motor Sport står som arrangører af er når der til oktober afvikles ”Bjerrum efterårsrally”.