Preben Andersen

 

Det oser af hygge hjemme i stuen hos Preben Andersen i Rønne på Bornholm hvor han og fru Sabine pusler om deres lille datter på 2 år. På besøg er Prebens 2 døtre på 15 og 21 år fra et tidligere ægteskab. Preben fortæller om dengang han var 19 år og ude for at kigge på noget klubrally i Rønne.

Biler har altid optaget Preben, men nu blev han bidt af motorsporten, og som 18 årig havde han anskaffet sig en gadebil og denne blev brugt til at køre Club Rally Bornholm. Efter nogle år blev en Toyota Starlet gadebil købt og blev bygget om til rallybil og dermed var starten lagt til rallykarrieren. 

I starten var det Michael Jensen som sad i co-driver sædet og læste noter op, og senere kom Jesper Borgen til at sidde i det varme sæde og blev siddende gennem resten af karrieren på godt og ondt.

Gennem årene har der været 8 biler i teamet, det var Opel Ascona A, Toyota Starlet, Opel Ascona B, Opel Kadett, Peugeot 106 Maxi, BMW M3, Peugeot 206 Super 1600. De 2 sidste biler var klart de bedste, men Preben husker dog bedst Lille Mats i Hässleholm hvor han vandt generelt i Peugeot 106 Maxi. Der var over 100 bile til start. 

Preben deltog i mange DM løb og turen fra Bornholm til f.eks. Jylland var lang, men det lykkedes Preben sammen med Bornholms Motor Club at arrangere et DM på Bornholm, som nok var Danmarks smukkeste DM Rally.

Preben har vundet mange klassesejre, men husker ikke dem alle. Pokal skabet vidner dog om resultaterne.

Preben stoppede i 2009, da han ikke rigtigt kunne finde tiden 100% når hans Irske Pub også skal drives i Rønne, Siden er ejerskabet udvidet med en pølsevogn.

Hjemme i stuen fortæller Preben at han savner at køre rally, og tænker meget på dette.

Foto leveret af Jokum Tord Larsen

Hit Counter