32 Rallybiler fra Jylland
og Fyn til test ved Struer


Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) står nu på lørdag den 17. marts som arrangør af et officielt testarrangement for hele den danske rallyelite. Det er nu 3. gang, at SOMS indbyder landets rallykører til at få testet deres materiel af inden sæsonstart, og vel og mærke under ordnede forhold, med en rigtig rallyprøve, der er afspærret for alt andet trafik, mens der køres rally.

Da tilmeldingsfristen udløb søndag var der tilmeldt 32 biler til testen. Så der bliver i den grad noget for både øjne og ører for det lokale publikum.

Det er ganske potente biler der kommer til start. Sidste år Danmarks Mestre i det generelle DM, Ib Kragh fra Juelsminde og andenkører Freddy Pedersen fra Ans er nok det mandskab med den mest potente bil. En rigtig flot Citroen DS3 R5 kommer de og tester inden det to uger efter går løs med den første DM afdeling.

En anden DM guld vider fra sidste år er også til start. Det er arrangørklubben Struer & Omegns Motor Sport, at DM guldvinderne Jens Chr. Pilgaard og 2. kører Carsten Bjerregaard kører for. Pilgaard og Bjerregaard blev DM guld vindere i klasse 4 efter en meget stabil sæson. Man kan roligt bruge det engelske ordsprog: "to finish first, first you have to finish". Altså for at slutte først, skal du først gennemføre.

Holdet vandt ingen af afdelingerne men opnåede flest point, fordi de var stabile og gennemførte alle DM afdelinger. For Carsten Bjerregaard bliver der tale om at slutte på toppen. Bjerregaard holder som co. driver efter 2017 sæsonen. Da den nye makker til Jens Chr. Pilgaard, Asger Kvist, er på ferie på lørdag har Carsten Bjerregaard lovet at passe 2. kører jobbet alligevel på lørdag.

Af andre spændende biler, der kommer udefra, kan også nævnes Kim Boisen fra Broager, der kommer i en rigtig flot BMW M1.

Den hastighedsprøve, der skal anvendes til rallytesten er på 4,7 km og køres i området mellem Asp og Vejrumsstad. Hastighedsprøven bliver som ved et rigtigt rally afspærret for alt andet trafik, så rallykørerne kan prøve bilerne af på helt realistiske forhold.  

Prøven er en meget krævende prøve og selv om der ikke denne gang er en kamp om vigtige mesterskabspoint, så vil der blive taget tider, som bliver offentliggjort, så deltagerne ved hvordan både de og deres materiel klarer sig. Deltagerne bestemmer selv, hvor mange gange de vil gennemkøre rallyprøven i løbet af dagen.

”Vi har valgt ikke at opkræve entre, så publikum kan få sig en gratis oplevelse” fortæller klubformand Jørn Mørup. ”Når blot man passer på sig selv, viser hensyn til andre og i øvrigt følger de anvisninger, der bliver givet fra officials, så skal det nok blive en god oplevelse for alle. Vi er i øvrigt rigtig glade for den modtagelse vi har fået hos lodsejerne, der bor langs med hastighedsprøven. Selv om det betyder, at de bliver lukket inde mens der køres hastighedsprøver, så har de alle sagt ja. Det er vi meget glade for i klubben.” slutter klubformanden.

Centrum for arrangementet bliver hos Bjerrum Biler i Struer.

Inden starten kl. 10 har man også mulighed for at se bilerne på tæt hold ved Bjerrum Biler.

Oversigtskort