Oplev et vaskeægte F16-fly ved Classic Race Aarhus
Classic Race Aarhus – som finder sted den 25.-27. maj – har også mange aktiviteter udenfor racerbanen. En af dem er at opleve et F16-fly på tæt hold – og så kan de yngste blive fotograferet i en miniudgave af flyet.

Alstrup

Det kan godt være, at der i den sidste weekend af maj vil blive kørt stærkt på racerbanen rundt om Mindeparken, men de tophastigheder, som såvel de klassiske som de moderne racerbiler vil kunne præstere på asfalten, står dog ikke mål med de præstationer, som et udstillet fly på Tangkrogen kan præstere.

”Det danske flyvevåben – Royal Danish Air Force – gæster i år Classic Race Aarhus,” fortæller direktør Mike Legarth og lægger ikke skjul på, at han selv er glad for, at aftalen er kommet i stand.

”Flyvevåbnet vil udstille et vaskeægte F16-fly – et fly, som jeg og de fleste andre kun kender fra medierne eller som en plet højt oppe på himlen. Men her kan publikum komme helt tæt på det 15 meter lange jagerfly, der med et vingespænd på 10 meter kan nå en tophastighed på op til 2.100 km/t – godt to gange lydens hastighed.”

Børn spiller en stor rolle ved Classic Race Aarhus – overskuddet fra arrangementet går til højnelse af børns trafiksikkerhed – og børn har det danske luftvåben også tænkt på.

”Royal Danish Air Force medbringer en miniudgave af deres F16-fly, hvor børn – iført flyverhjelm – kan blive fotograferet. Det må blive et klart hit til familiealbummet og en oplagt opgradering af juniors profilbillede på Facebook,” siger Mike Legarth.

På sin stand ved Classic Race Aarhus har Royal Danish Air Force også et kastetårn, og det vil være muligt at vinde en helt unik præmie. Royal Danish Air Force afvikler nemlig en publikumskonkurrence, hvor præmien er en flyvetur i et af flyvevåbnets store transportfly, det legendariske Hercules-fly.