Danmarks Hurtigste Bil skal findes
Et bredt spektrum af biler kæmper om at være hurtigst over 201 meter

Alstrup

Der bliver i den grad for over feltet, når Padborg Park i weekenden lægger arealer til Danmarks Hurtigste Bil. For en weekend er de traditionelle konkurrencer på asfaltbanen blevet erstattet af opvisninger på brænderpladsen og DHB Drift Challenge, men der bliver dog også en enkelt konkurrence, hvor farten er afgørende.

Det er den konkurrence, som i sin tid gav hele bilfestivalen sit navn, nemlig konkurrencen om at være hurtigst ud af starthullerne og så få tilbagelagt 201 meter på kortest mulige tid.

Streetrace- og dragrace-konkurrencen foregår på Padborg Parks langside, hvor bilerne matches ind to-og-to, hvorefter chaufførerne gør klar til start, og så ellers slipper koblingen og sparker højrepedalen i bund. 201 meter længere ned ad langsiden falder afgørelsen så om, hvem der har været hurtigst.

I streetrace-konkurrencen er det et meget bredt spektrum af biler, som stiller til start. Bilerne er inddelt i fire klasser. En for for- eller baghjulstrukne biler med motorer uden trykladning (turbo, kompressor), en hvor motorerne må være trykladede, og så dels en klasse for firhjulstrækkere, dels en for amerikanerbiler. Endelig er der dragrace-klasser som Max Street, Modified Street, Extreme Street samt Pro ET.