BLEV 3’ER MED NY
CO-DRIVER OG EN
UROLIG RALLYBIL
I DEN 3. DM-RUNDE

 Dam  

For den 20-årige Sebastian Magnussen fra Tune gik weekenden med få det maksimale ud af situationen i årets tredje runde af Danmarksmesterskabet i rally. Dels skulle han arbejde sammen med en ny co-driver og dels skulle han håndtere en urolig rallybil på nogle krævende hastighedsprøver i det 213 kilometer lange fynske Anderup El Rally, der blev kørt omkring Ebberup ved Assens.

Sebastian Magnussen avancerede ved sæsonstarten fra sidste års Renault Twingo Micro Rally Cup-bil med 70 hk til en 140 hk Opel ADAM, som han kører i både den danske og tyske Opel ADAM rallycup. Men samtidigt har han været i aktion med skiftende co-drivere. Og det kan godt være et handicap, da topresultater afhænger af et rutineret og optimalt samarbejde mellem kører og co-driver.

I weekenden havde han for første gang Henrik Skott fra Maribo som co-driver.

- Vi fik hurtigt et godt samarbejde i bilen, og har besluttet at fortsætte sammen året ud i den danske Opel ADAM Rally Cup, fastslog Sebastian Magnussen efter weekendens  ophedede og støvede batalje på 71 kilometer snoede og toppede fynske hastighedsprøver.

- Vi havde en god fight med de andre biler i cuppen, omend jeg havde det lidt svært med en temmelig urolig undervogn, der ikke ville helt det samme som jeg, men hoppede på de ujævne asfaltveje - det føltes som om den ikke trykkede rigtigt med hjulene på vejen, forklarede han.

Henrik Skott og Sebastian Magnussen og den kompakte Opel ADAM klar til start i DM 4 Anderup El Rally på Fyn. Sebastian Magnussen runder et af de mange skarpe sving i den fynske DM-batalje.

På det fynske rallys niende og sidste hastighedsprøve endte en kikset bremsemanøvre med at bilen gik i stå, så det tog lidt tid, før der kom fart på den igen.

- Det kostede os nok omkring 20 sekunder, så det er okay med en tredjeplads i denne omgang. Nu skal vi have målt og kontrolleret bilens undervogn, så den er i topform til næste opgave, som er et rallysprint i Horsens og en ultimativ test, før anden afdeling af det tyske ADAC Opel Rallye Cup i Sachsen den 25.-26. maj, tilføjede Sebastian Magnussen.

I den tyske Opel ADAM-turnering kører Sebastian Magnussen med Karsten Isaksen fra Egtved som co-driver. I weekenden sluttede samme Isaksen sammen med Esben Hegelund, Hadsten, for tredje gang i år som totalvinder i et DM-rally, så det bliver med en rutineret og sejrsvant co-driver, at Magnussen stiller til start i Sachsen.

(Foto: MD/autoMOTIV