Holstebrokører vandt klassesejr i DM i rally
Jan Jacobsen har kørt sin Opel Corsa helt i top

Eisenberg

Rallykøreren Jan Jacobsen fra Holstebro har for alvor fundet farten. Sammen med codriver Kaj Mikkelsen fra Sporup vandt han i weekenden i sin Opel Corsa OPC en meget klar klassesejr i Anderup El Rally på Fyn, tællende til danmarksmesterskabet i rally.

Dermed ligger Jan Jacobsen og Kaj Mikkelsen nu kun ét point efter de førende i mesterskabet i Gruppe E for let tunede biler, selv om de for nylig gik glip af et løb til mesterskabet. I Opel Corsa Rally Cup har de taget en overlegen føring.

"Vi lå godt placeret i hele løbet og kunne sætte farten op, når de andre pressede på," sagde en meget tilfreds Jan Jacobsen ved mål i Ebberup på Vestfyn. Målet for Jacobsen og Mikkelsen er at vinde DM i klassen og Opel Corsa Rally Cup.

Årets helt store rallyoverraskelse, Sune Vallentin fra Holbæk, lå i sit kun tredje rally som førstekører sammen med lånt codriver Jeannette Kvick fra Slagelse til at tage andenpladsen i både klassen og Opel Corsa Rally Cup, da de blev ramt af en punktering på prøve 6. Bagefter havde de mange problemer med at få skiftet det ødelagte hjul.

"Det betød, at vi kom for sent til næste tidskontrol og havde brugt otte minutter ud over respittiden og blev udelukket fra bedømmelse. Det er en meget bitter fornemmelse, for vi havde kørt et godt løb, men nu må vi tage revanche i næste afdeling af danmarksmesterskabet," sagde en dybt skuffet Sune Vallentin efter løbet.

Dyb skuffelse står malet i ansigterne på Sune Vallentin og Jeannette Kvick, efter at de er kommet til mål på en tredjeplads i klassen i deres Opel Corsa OPC blot for at opdage, at de er diskvalificeret for at komme for sent.

Også med lånt codriver i form af Jeannette Kvick fortsatte Sune Vallentin sin overbevisende kørsel, lige til holdet blev ramt af en punktering på deres Opel Corsa OPC.

Næste løb i DM i rally og Opel Corsa Rally Cup køres lørdag den 9. juni på landevejene øst for Randers.