Nordjyder forsvarer JFM-føring
på hjemmebane i klubrally.

Åge Keseler Kirketerp

Motorsport Nordjylland (MNJ) blænder lørdag d. 30. juni op for 3. afdeling af det jysk/fynske mesterskab i klubrally. Deltagerne i Nordjysk Autoophug-løbet bliver præsenteret for 6 prøver, som hver skal besøges 2 gange.

- Arrangementet bliver ekstra spændende for 3 af MNJ-mandskaberne, oplyser løbsleder Bjarne Sørensen. – Efter de 2 kørte afdelinger i henholdsvis Randers og på Mors har de bragt sig i front for JFM-stillingen i deres respektive klasser.

- Dækvalg er et vigtigt element i klubrally og i vores klasse kører vi på valgfrie dæk, supplerer MNJ’s rallyudvalgsformand Kim Naujokat Jensen. – I klubrally skal man gennemkøre en snirklet prøve på kortest mulig tid, og samtidig undgå at vælte de opstillede kegler på prøvebanen. Hver væltet kegle koster 5 sekunders tidstillæg.

Kim og Maike Naujokat Jensen kører i Peugeot 206, og har en andenplads med fra JFM 2 på Mors, men ligger etter sammenlagt.

- Christian André Lykke Falck Christensen og Andreas Nielsen er nystartede i 1,6 liters-klassen for rallybiler, fortsætter Bjarne Sørensen. – I deres klasse kører deltagerne på identiske dæk fra Yokohama. MNJ’erne har ramt konkurrencefarten meget godt i deres Peugeot 106 på valgfrie dæk, hvilket blev cementeret med en etter på Mors og JFM-føring.

Ægteparret Niels og Inger Bjerre har kørt klubrally gennem flere år, og får hele tiden finpudset detaljerne i det interne samarbejde på prøverne. Nordjyderne har i år været overbevisende i rally-klassen over 1.6 liters motorvolumen på Yokohama-dæk. I Nordjysk Autoophug-løbet skal MNJ’erne leve op til de foreløbige to klassesejre og en treer generelt fra Mors.

- Arrangementet starter motorsportsstadionet i Nysum, fortsætter Kim Naujokat Jensen. - Herfra får JFM-deltagerne tre prøver i Hobros sydlige industrikvarter, og fortsætter til 2 spændende prøver i Høndrup og Arden. Til sidst skal startfeltet dog ikke snydes for ottetals-rundbanen i Nysum.

- Til Nordjysk Autoophug-løbet får Kennet Larsen og Niklas Terttu Wulff Nielsen deres JFM-debut i Volvo 850, forklarer Bjarne Sørensen. – Til klubrally kan man deltage i alle forskellige personbiler og udfordre sine erfaringer med bilens køreegenskaber.

Johnni Bragenholdt Christensen har kørt utallige rallies som co-driver for sin far: John, men har i 2018 valgt udfordringerne i klubrally som chauffør. Sammen med Thomas Hjorth Østergaard stiller MNJ’eren til start i VW Polo 6R.

I 2017 tabte junior håneretten i familien, men satser i år på revanche mod John Bragenholdt Christensen og Anja Pedersen i Peugeot 208.

Bjarne Sørensen afslutter: - På Nysum Banen kan publikum søge information omkring de 6 prøveområder, som afvikles på asfalt, beton og grus. Traditionen tro er prøverne tilrettelagt således, at deltagerne både får mulighed for at rive i rattet samt får grundigt rørt rundt i benzinen.

MOTORSPORT NORDJYLLAND