SUNE VALLENTIN KØRTE
RALLYSPRINT I LÅNT BIL
OG FIK EN ANDENPLADS

Af Morten Dam

Normalt ses rallydebutanten Sune Vallentin fra Holbæk og hans co-driver Peter Egholm fra Kirke Hyllinge i en Opel Corsa OPC, men i weekendens 33. KOMO Rallysprint 2018 i Gammelrand ved Kalundborg var de kørende i en lejet Opel Adam R2.

Planen har hele tiden været at køre denne sæson i Corsa OPC, sætte bilen til salg og skifte til noget andet i 2019. Men så stod den den forhjulstrukne Opel Adam tilfældigvis ledig.

- Det gav mig med hjælp fra vore sponsorer en chance for at prøve en R2-bil uden at risikere tab af point i DM-rally, hvor jeg har en medaljechance på spil. Det var mit første rallysprint, men bilen var trimmet perfekt til opgaven, så det blev en kæmpe oplevelse, fastslog Sune Vallentin senere.

Broderen Simon Vallentin, som har kørt flere løb i en Opel Adam R2, havde forberedt Sune på, at bilen nærmest kører som en go-kart.

- Det er en rallybil med stort potentiale og tilmed både sjov og meget velkørende, fortsatte Sune Vallentin efter weekendens fire støvede heat i Gammelrand Grusgrav.

Forinden havde han haft lejlighed til kort at øve acceleration- og bremseteknik med bilen. Det skete med god hjælp fra Lasse Sørensen, Hammel, der selv kører i en tilsvarende rallybil i tysk rally. 

- Bilen fik jeg overraskende hurtigt vænnet mig til. Trods dens korte akselafstand er den både letkørt og forudsigelig. Selv på banens mest ujævne sektioner. Så vi havde et fint og problemfrit sprint, når bortses fra en lidt uheldig start ved tidtagningen før dagens første heat, tilføjede Sune Vallentin, som efter weekendens ”rundering“ seriøst pønser på at skifte til den mindre Adam R2 i sæsonen 2019.

Sune Vallentin var en overraskelse i den lejede Opel Adam R2 ved rallysprintet i Gammelrand, hvor han og co-driver Peter Egholm kørte sig til en andenplads i deres klasse. Selvom han fra tid til anden slap jordforbindelsen, kørte Sune Vallentin et problemfrit løb og sluttede som dagens 14. hurtigste blandt godt 50 startende.
Lasse og Jan Sørensen, junior og senior fra Hammel, sørgede for at holde Sune Vallentin og Peter Egholm optimalt kørende i perfekt trimmet Opel Adam R2, og den sjællandske duo kvitterede med en fin slutplacering i Sunes første rallysprint og første tur i en R2-bil.

Sune Vallentin deltog i foråret i bilsportsunionen DASU’s Rally Academy-kursus for nye kørere, og siden har den sjællandske debutant markeret sig i DM-rally. I Klasse 2 er han før sæsonens to sidste løb på en samlet tredjeplads, og i Opel Corsa Cup er han på en samlet andenplads.

- Da vi har en medalje på spil, kører vi sæsonen færdig i Corsa’en, men vi vil arbejde på at finde midlerne til en sæson i Opel Adam næste år, sluttede Sune Vallentin.

I KOMO Rallysprint blev han og Peter Egholm nummer to i deres klasse og nummer 14 generelt i et felt med godt 50 startende biler, deriblandt flere med 4-hjulstræk og langt flere hestekræfter.

(Foto: MD/autoMOTIV)