SIMON LARSEN VAR KUN TRE TIENDEDELE AF ET SEKUND FRA TREDJEPLADS

Vil arbejde på at komme til start i flere løb med en R5-trimmet rallybil i 2019

Af John Larsen

Efter en et år lang pause som aktiv rallykører satte Simon Larsen fra Nykøbing Falster sig bag rattet i en lejet Ford Fiesta R5 med turbomotor og 4-hjulstræk for tage kampen op med konkurrenter i jævnbyrdige biler i weekendens 33. KOMO Rallysprint i Gammelrand på Vestsjælland.

I fire hæsblæsende heat gik det over stok og sten, mens massive støvskyer hvirvlede omkring det skarpe opgør på brøkdele af sekunder, og i det samlede resultat sluttede Simon Larsen og co-driver Henrik Skott. Maribo, kun tre tiendedele af et sekund fra tredjepladsen. Så tæt var det!

Men Simon Larsen Rally Sports 35 gæster fik en god dag i teamets festtelt og masser at se på, for der var fart over feltet fra start til slut.

- DET VAR EN RIGTIG BIL!

En punktering i dagens andet heat indebar, at heatet ikke blev talt med, idet kun dagens tre bedste omgangstider blev lagt til grund for slutresultatet.

- Da jeg ikke havde nogen videre erfaring med bilen og havde en længere pause bag mig, valgte jeg at bruge det første heat til lige at få en fornemmelse af, hvordan banen skulle køres, for derpå at give fuld gas i de tre sidste heat. Men desværre fik vi en punktering og dermed en dårlig tid i andet heat, så det blev omgangstiderne i det første og de to sidste heat, som gjorde udslaget for vort vedkommende, fastslog Simon Larsen, og tilføjede om opgøret og den lejede Ford Fiesta R5:

- Jeg skulle lige vænne mig til 4-hjulstrækket og turbomotorens måde at arbejde på, Det var noget andet, end jeg har været vant til at køre. Det blev som ventet et tæt og regulært opgør i Gammelrand, og det var sjovt at være med. Det var en rigtig bil vi kørte, og det bliver bestemt ikke min sidste i sådan én!

INGEN VEJ TILBAGE

Det bliver dog ikke i år, da alle sæsonens DM-rallyer falder sammen med hans arbejde for M-Sport, men han satser på, at der i 2019 kan blive mulighed for at køre noget rally herhjemme eller i udlandet.

- Da jeg har solgt min Citroën C2 R2, er broen bag mig brændt, så jeg kan kun komme til at køre rally ved at finde en anden bil. Og efter weekendens tur i Ford Fiesta R5, er der ikke rigtigt nogen vej tilbage. Kun fremad, konstaterede Simon Larsen.

Umiddelbart før weekendens gæstevisit var han på Sardinien for at servicere det britiske M-Sports WRC-team og mandag morgen fløj han til Finland for at bistå teamets kørere med servicering af "notebiler" til træningen forud for det finske VM-rally i slutningen af måneden. Derefter bliver der tid til endnu et kort ophold herhjemme, før det går videre til den tyske WRC-runde Rallye Deutschland i august.

- Men pausen skal også bruges til at forberede WRC-finalen i Australien senere på sæsonen, sluttede Simon Larsen.

MD/autoMOTIV