DANMARKSMESTEREN
HAR INTERNATIONAL
TURNERING SOM MÅL

Marco Gersager, Rødovre, får dobbeltrolle i den tyske ADAC Opel Rallye Cup

Dam

  Sidste års stræben efter at nå toppen i dansk rally blev for den 26-årige værkstedsindehaver Marco Gersager, GM Autoteknik i Rødovre, hans hidtil bedste sæson som rallykører. Han vandt sammen med Jeannette Kvick, Slagelse, Danmarksmesterskabet i Klasse 2. Desuden vandt han Opel Corsa OPC Cup og sluttede på tredjepladsen blandt samtlige DM-rallykørere i Dansk Super Rally.

STØRRE UDFORDRING

- Med mesterskabet blev en gammel drøm opfyldt, så nu gælder det et større mål, afslører Marco Gersager, der i år vil satse på den tyske ADAC Opel Rallye Cup, hvor alle kører i ens biler - det vil sige alle kører i Opel Adam trimmet efter samme regulativ.

I fjor kørte han i en turboladet Opel Corsa OPC, men vil i den lille Opel Adam have mindre motorkraft til rådighed i et felt med øget konkurrence. 

I fjor var der 25 biler til start i klassen, som den sjællandske duo Jacob Madsen og Line Lykke Jensen var tæt på at vinde. I år er deltagere fra ialt 11 lande meldt til start i 19 ens biler, så sæsonen 2018 bliver en regulær udfordring for den danske rallymester.

NY BIL OG CO-DRIVER

Vognskiftet bliver ikke den eneste ændring i år, da han har skiftet co-driver, idet den erfarne Carina Møller, Herlev, nu er indtrådt i Gersager Motorsport. 

Hun har tidligere vundet DM sammen med en anden af Roskildeegnens topnavne, nemlig Tim Svanholt fra Øm, mens denne var aktiv i sin 4-hjulstrukne Mitsubishi Lancer Evo X.

- Carina og jeg har kendt hinanden i mange år, så jeg glæder mig til at arbejde sammen med hende i Opel Rallye Cup. Sæsonens højdepunkt bliver WRC-løbet Rallye Deutschland, hvor vi skal køre to af de otte tællende runder, tilføjer Marco Gersager,

Marco Gersager har sammen med Carina Møller dannet et nyt team i dansk rallysport og satser i en Opel Adam på en topplacering i den tyske ADAC Opel Rallye Cup.

Carina Møller har ligesom Marco Gersager flere års erfaring efter at have kørt med nogle af landets hurtigste rallykørere, bl.a. Tim Svanholt, Kenneth Madsen og Simon Larsen.

 

Sideløbende med ambitionen om at køre sig til tops i en Opel Adam har Marco Gersager også påtaget sig rollen som mentor for landsmanden og konkurrenten Sebastian Magnussen, som ligeledes starter i den tyske turnering.

DANSKERNE KOMMER

En anden og lidt atypisk udfordring venter ham, da han får en dobbeltrolle både som aspirant til sejren i den tyske rallycup og som mentor for en af sine konkurrenter, nemlig den 20-årige Sebastian Magnussen, Tune, som er den anden danske kører i turneringen.

Det er aftalt, at Sebastian kan trække på Marcos erfaring ved bl.a. valg af dæk, trimning af bilen, strategi og taktik og derved optimere sin indsats.

I store træk er banen kridtet op for Marco Gersagers nye sæson. Han har en Opel Adam klar, han har sikret sig samarbejde med en rutineret co-driver foruden den samme backing-group som i fjor. Den består forude en sponsorgruppe af fire effektive servicefolk, der står klar til at holde bilen i topform.

FØRSTE RUNDE I SAARLAND

Fartfesten begynder allerede den 2.-3. marts med Saarland-Pfalz Rallye i Saarland-regionen og fortsætter i maj, juni, juli, august og september. Finalen køres den 19.-20. oktober i 3-Städte Rallye i Bayern.

De to danske hold skal møde deltagere fra Sverige, Estland, Tyskland, Luxembourg, Belgien, Holland, Frankrig, Italien, England og USA.