Fin søndag for de danske deltagere i Rally Monte Carlo Historique 2018.

Presseteamet
Viggo Johansen, rallypics.dk


Dagens etape i Rallye Monte Carlo Historique bllev for de fleste af de syv danske deltagere en god og positiv oplevelse.  De 363 kilometer med 150 kilometer specialstrækninger var en stor udfordring fra, hvor den røde morgenhimmel bød velkommen til en dag i det smukke Ardéche.

Der skulle køres fire specialstrækninger, hvoraf den længste var hele 57 km.

Den mest bemærkelsesværdige kørsel udviste debutanterne er Vilslev og Erik Andersen med start nr. 180. De kørte sig op i feltet fra en placering som nr. 223 til en placering som nr. 172.

Start nr. 124, Henrik Møller-Nielsen og Martin Møller-Nielsen var udsat for et af tilskuernes kendte tricks til at få action. Tilskuerne
er ofte bevæbnet med skovle, så de kan kaste sne fra vejkanten, ud på de ellers tørre vejbaner. Specielt på den berømte og frygtede Burzet strækning er det et kendt problem, og her faldt de herrer Møller-Nielsen i fælden. De måtte trækkes fri af sneen, da den glatte vej fik asfalten til at slippe op, så de landede i snebunkerne i vejkanten.

Start nr. 259, Lars Hindsgaul og Arne Pagh måtte i dag bide i det sure æble, og miste lidt af koncentrationen. Lidt korrigeringsarbejde med målene de kørte efter, gik ikke som ventet, hvilket havde den modsatte virkning af det ønskede. Det betød strafpoint til dem, og de røg nogle pladser ned ad listen.

De øvrige deltagere synes ikke at have haft væsentlige udfordringer, ud over den store udfordring, som løbet er i sin helhed.

Efter dagens tredje specialstrækning, blev deltagerne omseedet efter den placering de havde på det tidspunkt. Det betyder at de starter i denne rækkefølge i morgen, hvor der venter i alt 502 km, med 4 skrappe specialstrækninger i området imellem Valence og Grenoble på i alt 56 km.


Arne Pagh måtte have hele blusset tændt da det blev det uden pærer

Kenneth Kruse Simonsen og Otto Kristensen måtte også styre sig igennem mørket søndag aften

Henrik Bjerregaard og Kristian Flensbak havde god fart i den fine Ford Escort RS 2000 igennem kastanjeskovene i Ardéche

Toni Hansen og Per Brodersen er seedet som nummer 17 og starter med den placering i resten af løbet

Henrik Møller-Nielsen og Martin Møller Nielsen i den lille bjergby Gürac

Søren Bunk og Jakob Knudsen kom igennem dagen uden de store skrammer og fejl