MICHAEL TED MCBRIDE
SLUTTEDE I TOP-3 VED
JYDSK RALLYSPRINT
Pressede klassevinderen med dennes tidligere vinderbil

Tekst og foto: Morten Dam

Michael Ted McBride, Rødovre, og Martin Jørgensen, Ruds Vedby, var stærkt kørende ved det 40. Birch Tvilum Rallyshow i det jyske Fårvang, da de fik kørt deres forhjulstrukne Suzuki Swift Maxi 2000 i mål på en samlet andenplads i deres klasse og blev noteret som den syvendehurtigste generelt blandt de henved 70 startende biler.

- Vi kan kun være tilfredse, for alt gik planmæssigt, når bortses fra at vi i et af dagens heat blev sinket af en forankørende bil. Vi havde sat os for at udfordre den ellers så suveræne Kenneth Madsen fra Dianalund og Mette Felthaus, Horsens, i hans Suzuki Swift Maxi 2000 Evo, og han blev fulgt til dørs, konstaterede Michael Ted McBride efterfølgende.

TÆT SEKUND-DUEL

Han er i år kørende i Kenneth Madsens tidligere vinderbil, og bliver stadig hurtigere i den rappe Swift, som han betegner som sin hidtil bedste rallybil.

Der var omkring et sekund eller mindre til forskel på de to kombattanter. Kenneth Madsen sluttede i Fårvang i tiden 6:41,851 min. og Michael Ted McBride i tiden 6:42,917 min. foran klassens tredjehurtigste hold, Anders Lysen og Anne-Louise Madsen, Sorø/Dianalund, i tiden 6:45,940 min. i deres Suzuki Swift Maxi 2000

KØRTE UDEN DÆKSKIFT

- I modsætning til mange andre, som satte nye dæk på deres biler efter hvert heat, kørte vi på de samme dæk i hele rallysprintet. Det fik måske bilen til at ”sejle“ en smule i starten, men ellers havde vi et fint greb i vejen resten af vejen, så det blev en god dag for os, fastslog McBride, der sammen med co-driver Martin Jørgensen var feltets tredjehurtigste 2-hjulstrukne bil efter en førende kvartet af 4-hjulstrukne biler 

Michael Ted McBride var så roligt og stabilt kørende, at han ligefrem havde tid til at reflektere over det, mens bilen sprintede om kap med stopurets sekundviser. I et af heatene blev McBride sinket af en forankørende bil, men alligevel havde han fart nok i bilen til at køre den ind på andenpladsen i sin klasse og som feltets tredjehurtigste forhjulstrukne bil.

PÅ SYVENDEPLADS I DM

Sammen med Martin Jørgensen deltager McBride også i kampen om Danmarksmesterskabet i rally, men i det regi er deres chancer for en topplacering mindre gode efter at være udgået i to af de fire hidtil kørte DM-runder. Det sjællandske team er p.t. på en samlet syvendeplads efter bl.a. de regerende mestre Carsten Jensen og Michael Fasterholdt, Holstebro/Billund i Renault Clio Maxi R3 Evo.

- Vi kører de sidste to DM-løb, men det er svært at forudse, hvad det kan føre til for os. Det skal gå helt skævt for vore konkurrenter, hvis vi skal kunne gøre os gældende i den samlede DM-stilling, mener McBride, som også vil køre yderligere to afdelinger i årets Yokohamamesterskab i rallysprint.