BJERRUM MOTORSPORT KLAR TIL EFTERÅRS SÆSONEN

Af Allan POST

BIRCH TVILUM RALLYSHOW

havde deltagelse af Lars Bjerrum og Henning Kristensen, i den potente Ford Puma Kit Car, tilskuerne var der i tusinde vis i den lille by Fårvang, hvor løbet havde 40 års jubilæum. Der var i vanlig stil fyldt helt op på deltagerlisten, med 70 biler, så bare det at være med på denne liste er en sejr i sig selv.

LARS BJERRUM,

”For vores vedkommen var planen at få noget køretræning og få trimmet videre på bilens undervogn, vores forårs sæson har ikke været den bedste, vi har været for lidt afsted, men håber at vi kommer ud og viser flaget noget mere her i efterårssæsonen!

”Vi var sat godt op til det 1. heat, der skal både tænding og koncentration til for at kunne kører en god tid, men det var vi klar på”.

”Desværre måtte vi konstatere allerede to sving inde på prøven, at der ikke længere var servostyring på bilen, hvilket ikke gør den nemmere at tumle med, faktisk er en forhjulstrækker med mange hestekræfter noget sværere at kører uden hjælp fra servopumpen”.

”Vi kørte den første omgang, og kunne så se at motortemperaturen begyndt at stige, så der blev vi klar over, at der var sprunget en rem, den som trækker servopumpen og vandpumpen”.

”Vi valgte så at kører i mål en omgang for tidlig, for ikke at risikere at overophede vores motor og så fordi, at vi så kunne reparere bilen imens heatet blev kørt færdigt”.

ET HEAT

må smides væk af de tre første, og heldigvis var det nok bare at skifte remmen, intet havde taget skade, men nu skulle fokus og koncentration lige findes frem igen.

LARS BJERRUM

, ”Vi fik remmen skiftet og var klar på at give gas i 2. heat. Det gik rigtig fint for os, men tiden i forhold til de øvrige var lidt nede, måske fordi at vi nu kørte vores 1. heat med fuld koncentration, og at det så var konkurrenternes 2. heat. Vi kom fint igennem både 2. og 3. heat, og i 3. heat kørte vi på en tid 2,3 sekunder hurtigere end 2. heat, det var positive takter, set ud fra mit syn”.

De 20 hurtigste tider af alle heat kører et superheat til sidst, her kom teamet desværre ikke med. Lars og Henning manglede tæt på 3 sekunder for at kvalificere dem til dette finaleheat. Med en problemfri gennemkørsel i 1. heat kunne det måske have været indenfor rækkevidde, men pyt, teamet fik bilen ud at kører igen, så de fik noget træning, og en lille justering på bilens støddæmpere fra 2. til 3. heat, som føltes bedre.

Næste løb bliver et minirally d. 8. september som køres lige syd for Silkeborg.

Her glæder teamet rigtig meget til at komme afsted igen.