VALLENTIN & EGHOLM ER KLAR TIL
AT KÆMPE FOR DERES POSITION

 FOTO: MD/autoMOTIV

En andenplads i Opel Corsa OPC Cup og en tredjeplads i Gruppe E er ingen dårlig start i DM-regi efter en weekend med DASU’s Rally Academy.

Det er hvad 22-årige Sune Vallentin, Holbæk, noterede sig for i sit første DM-rally bag eget rat.

Som tidligere Danmarksmester i Gruppe E og cup-vinder i 2016 er han ikke noget ubeskrevet blad, når det gælder rally, men der er pokker til forskel om man sidder i højre eller venstre side af bilen. Og indtil debuten i Horsens havde han kun oplevet pilotens plads på afstand. Ganske vist har han kørt lidt i sin fars gamle VW Golf GTI, men det tæller ikke med i denne sammenhæng.

Med den erfarne 48-årige Peter Egholm, Kirke Hyllinge, som co-driver er han i denne weekend i Slesvig for at forsvare den position, han fik kørt sig til i årets første DM-runde.

- For Sune handler det om at få kørt flest mulige kilometer og få noget mere erfaring. Horsens Rallyet viste, at han har farten, så det gælder om at få bygget formen op, fortæller storebroderen Simon Vallentin, som er med i Slesvig for at bistå med råd og dåd.

Holdet har forberedt sig grundigt hjemmefra, men Sune har ikke kørt i Slesvig, så for ham er prøverne helt ukendte. For Simon er det anderledes, da han i 2012 kørte Wikinger Rally og kan genkende flere sektioner i de tre hastighedsprøver, som indgår i det godt 160 kilometer lange Cimbern Rallye.

- Der er nogle lange stræk med både åbne og lukkede sving, så det er afgørende at få lavet gode noter lørdag formiddag, før starten ved middagstid, tilføjer Simon Vallentin.

Selv er Sune indstillet på at holde hovedet koldt og maksimal fart uden at overdrive. Det er bedre at nå i mål end at udgå på grund af en fejl.

 

 

FOTO: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com