Travlt forår for Lasse Murmann Sørensen
Efter en ny U25-sejr i Kongensbro har rallykøreren fra Hammel fået travlt

 Jan

Det er et travlt forår, rallykøreren Lasse Murmann Sørensen har taget hul på. Siden påsken er det blevet til to starter og forude venter yderligere tre løb. Vel at mærke inden midten af maj.

”Min Opel Adam bliver vist ikke kold,” siger den unge rallykører fra Hammel. ”Den bliver holdt til ilden, og det gør Mette og jeg også.”

Lørdag efter påske var Lasse Murmann Sørensen med sin co-driver Mette Jensen til start ved Yokohama Rally Grand Prix i Kongensbro, og her lykkedes det ham ikke blot at gentage sejren fra U25-konkurrencen i 2017. Han gjorde det også godt i generalklassementet.

”Det var et rallysprint, vi havde set meget frem til, for det foregår i et område, som jeg kender, og det bliver ikke mere lokalt for os,” siger han. ”Vi lagde ud med at være toer generelt efter det første af de fire heat. Det var kun Ib Kragh, som i sin firhjulstrækker var hurtigere. Som dagen skred frem, var der flere, som fik kappet af deres tider, og i det sidste heat blev vi hentet og røg ned på en tredjeplads efter en meget, meget tæt kamp. Det endte med en klassesejr og pokalen som bedste U25-kører. Det kan jeg kun være tilfreds med.”

I forgangne weekend gjaldt det så anden afdeling af Danmarksmesterskabet. Det var Cimbern Rallye, som foregik i Nordtyskland.

”Prøverne lå godt til mig, og vi gjorde alt, hvad vi kunne for at være med fremme fra start,” siger Lasse Murmann Sørensen. ”Der blev kørt nogle helt nye prøver, men vi vidste også, at det kunne blive et svært rally. Vi havde nogle gode kampe i feltet og i klassen, hvor vi blev femtebedste hold i R2-klassen, som blev vundet af en nordmand, som ikke kan score DM-point.”

Opel Adam R2-raceren skal snart i brug igen.
”I Store Bededags-weekenden deltager vi i det svenske rallysprint Lille Mats. Weekenden efter er det det tyske Sulinger Rallye, og den 12. maj gælder det tredje afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, som foregår på Fyn,” fortæller Lasse Murmann Sørensen om det tætpakkede program.

”Vi deltog i Lille Mats-løbet sidste år. Der er en god konkurrence, og det eneste rallysprint, hvor man skal have deciderede noter, fordi hastighedsprøven er så lang. Vi vil blandt andet bruge rallysprintet på at arbejde med opsætningen af bilen.”