Fremgangen fortsætter for Thomas Andersen
Den unge rallykører fra Brøndby bedste Opel ADAM Cup-bil

Eisenberg

Weekendens Cimbern Rallye i Tyskland blev en særdeles positiv oplevelse for den unge rallykører Thomas Andersen fra Brøndby og hans erfarne codriver Preben Jensen fra Rødding ved Viborg.

Thomas Andersen og Preben Jensen stillede til start i det krævende rally, der er tællende som anden afdeling af danmarksmesterskabet i rally, i deres Opel ADAM Cup-bil, en biltype for unge talenter, hvor effekten er begrænset til 140 HK. Det sætter ikke kun begrænsninger for motorkraften, men også for vindermulighederne, når konkurrenterne i samme klasse har 200 HK. Alligevel nåede Thomas Andersen og Preben Jensen alt det, de kunne håbe på, nemlig at blive bedste ADAM Cup-bil i det hårde felt.

"Jeg startede lidt nervøst, og på prøve 2 havde jeg en lille afkørsel i et vinkelsving, hvor jeg bremsede for sent," fortæller Thomas Andersen, der ved pausen i rallyet var 12 sekunder efter bedste ADAM Cup-bil.

Så fik Thomas Andersen og Preben Jensen serviceret rallybilen og havde et lille taktikmøde, og det gav pote. I mål havde de kørt sig stærkt op og vundet det tabte ind. De var nu bedste ADAM Cup-bil med et forspring på knapt 21 sekunder til næstbedste hold og fik samtidig en placering som nummer 9 i den meget stærkt besatte klasse.

"Efter pausen gav jeg godt med gas, og det begyndte at gå stærkt, så jeg er tilfreds. Men det tempo, vi slutter med, skal helst også være det tempo, vi starter med," vurderede Thomas Andersen lørdag aften ved mål i Satrup i Schleswig-Holstein.

Et lille taktikmøde mellem Preben Jensen og Thomas Andersen i pausen gav resultat: Thomas Andersen fandt ro og koncentration og kørte herefter rigtig stærkt (foto: Michael Eisenberg).

Steen Andersen og Henrik Dernoff satte fjerdehurtigste tid af alle på prøve 1 i deres Mitsubishi Lancer Evo X i Cimbern Rallye, men på prøve 2 var det slut (foto: Michael Eisenberg).

Thomas Andersens far, den tidligere tredobbelte rallymester Steen Andersen, og hans codriver Henrik Dernoff fra Ringsted måtte for anden gang i træk udgå i deres hurtige Mitsubishi Lancer Evo X. Efter at have sat fjerdehurtigste tid af alle på prøve 1 i det kanonhårde felt med danske og tyske topkørere, røg de på prøve 2 af vejen i et snævert sving og kunne ikke fortsætte.

Næste rally for far og søn-teamet fra Brøndby bliver på de vestfynske landeveje lørdag den 12. maj i tredje afdeling af danmarksmesterskabet.