Så er der igen nyt fra Rasmus Sørensen Motorsport.

 Nicklas Kristjanson

Lørdag har Rasmus og hans team været i Satrup, Nordtyskland for at køre 2. afdeling af danmarksmesterskabet i rally. I løbet af ugen op til løbet har der været nogle småting der skulle fikses og justeres. Der var kommet hul i manifolden, som vi skulle have lappet. Heldigvis fik vi hjælp fra vores sponsor Unicoat, som klarede dette for os.

Der var en stor tilmelding af biler i Rasmus klasse - R2 klassen – hele 17 biler stillede til start.
Endnu en gang forventede vi at vores største konkurrent i klassen ville blive Michael Sørensen i sin Opel Adam.
Vi skulle samlet set køre 6 prøver, hvoraf de 2 af dem var rundbaner.
Prøverne var markant længere end dem der blev kørt til 1. DM afdeling i Horsens.
Samlet set skulle der køres i alt 81,12km og prøverne fordelte sig således:

- Prøve 1   -   10,96km
- Prøve 2   -     9,40km
- Prøve 3   -   20,20km
- Prøve 4   -   10,96km
- Prøve 5   -     9,40km
- Prøve 6   -   20,20km

Rasmus startede lørdagen morgen ud med at være ude på notekørsel sammen med sin co.driver Heidi Knudsen. Heidi udtalte følgende efter notekørslen ”det bliver et spændende ræs og hun ville blive rigtig udfordret på den fede måde. Prøverne er lange og har rigtig mange sving, meget tæt op ad hinanden”.
Vejret har i løbet af ugen været rigtig godt, hvilket betyder at underlaget var tørt, men også ret støvet.
Dette betød at der lå meget støv på vejene, som så gjorde at der nogle steder på prøverne var rigtig glatte.

De første 3 prøver gik okay, men Rasmus kæmpede desværre med nogle udfordringer på bilen, som gjorde at han tabte fart. Det betød i sidste ende at hans tider var nogle sekunder langsommere end Michael Sørensen.
Der var nogle udfordringer med tændingen på bilen, hvilket gjorde at bilen satte lidt ud og ikke trak optimalt når der blev givet gas.
Ved den store pause skulle der justeres lidt på bilen, Rasmus mekanikere fik skiftet tændrørene og tændspolen i håb om at det løste udfordringen med bilen. Ydermere blev der sat nye bremseklodser på bilen, da de gamle var blevet meget varme, grundet det varme vejr.

Efter pausen håbede Rasmus at problemet med bilen var blevet løst og at de nu kunne få mere fart i bilen, men det lykkedes desværre ikke rigtigt. Problemet som de havde ved de første 3 prøver var ikke helt løst og blev desværre en smule værre. Det betød at han havde svært ved at stille noget op over for sin konkurrent Michael Sørensen, da han simpelthen ikke havde nok fart i bilen og derfor havde svært ved at følge med.

Samlet set slutter Rasmus som nummer nr. 2 i R2 Super Rally Cup klassen og overall som nr. 8.
Michael Sørensen slutter som nr. 1 i klassen.
Rasmus får 18+4 point med sig videre fra denne weekend, dette betyder at han efter 2 afdelinger af R2 Super Rally Cup deler første pladsen med sin nærmeste konkurrent Michael Sørensen.

Rasmus udtalte efter dagens løb at de var lidt skuffede over bilen, men at de må hjem på værkstedet og have splittet bilen ad for at lokalisere fejlen. Vi har nogle bud på hvor fejlen kan være og vi vil hurtigst muligt få udbedret fejlen, så bilen er klar til næste løb. 

Planen var at Rasmus skulle have kørt Yokohama Cup i Avedøre dagen efter, men vi besluttede os for at afmelde, da det mekanisk ikke ville være forsvarligt at køre dette. Vi kendte ikke den specifikke årsag til defekten, så det ville være for risikabelt at stille til start, hvis det kunne ende ud med at motoren ville tage mere skade end højst nødvendigt.

Vi går en travl uge i møde, bilen skal nå at stå klar til næste søndag hvor vi skal op til Sverige og køre rallysprint. Forventningen er at det løb skal bruges til at teste nogle ting af på bilen, således den er 100% klar til at køre med fuld gas til næste DM afdeling på Vestfyn d. 12/5-18.

Motivationen er stadig helt i top og vi kommer stærkt igen!

Rasmus Sørens Motorsport

 

Hit Counter