NY OPEL ADAM RALLY CUP I DANMARK

 Brix

Den populære Tyske ADAC Opel Rallye Cup har igennem de sidste år haft dansk deltagelse af bl.a. Jacob Madsen og Line Lykke Jensen, som i 2017 kørte sig ind på en andenplads, og i år deltager to danske team i denne Cup, nemlig Marco Gersager/CarinaMøller og Sebastian Magnussen/Karsten Isaksen. Begge hold kæmper om sejren i Cuppen og dermed International opmærksomhed.
Nu er der etableret en dansk parallel til den tyske cup!

Stigende interesse for den tyske cup har gjort, at flere i Danmark har fået øjnene op for den lille og velbyggede Opel ADAM, og har derfor anskaffet sig en sådan. Desuden viser flere andre stor interesse for cup-bilen, og ønsker ligeledes at investere i den meget eftertragtede Opel ADAM.

Dette har medført, at der i dag findes seks eksemplarer af Opel ADAM Cup-bilen i Danmark, og det har dannet grundlag for etablering af den nye Opel Rally Cup sideløbende med den allerede eksisterende Opel Corsa OPC Cup

Ideen bag Opel ADAM Rally Cup Denmark, opstod da disse cup-biler i Danmark placeres i samme klasse som de toptunede R2-trimmede 1600 ccm-rallybiler, men er reelt uden chance for at gøre sig gældende i toppen af klassen.

Derfor er der nu skrevet et reglement for en dansk Opel Rallye Cup, der bortset fra nogle mindre ændringer i forhold til den tyske ADAC Opel Rallye Cup i store træk hviler på samme koncept som denne.
Regelsættet for den tyske ADAC Opel Rallye Cup har fastsat stramme retningslinier for, hvad der er tilladt og forbudt at ændre. Da det i Danmark ikke giver nogen konkurrencemæssig fordel at have et andet rat eller sæde end det originale monteret i bilen, er der lempet på enkelte detaljer.

Den nye cup afvikles i 2018 i fire afdelinger i turneringen Mini Rally Syd, og med trofæ og præmier til de tre bedst placerede Opel Adam-hold.

Den nye cup er etableret med støtte fra flere samarbejdspartnere. I skrivende stund støttes cuppen af følgende:

      Herfølge Kleinsmedie
MadCroc Danmark
Primero
Michelin France
Opel Danmark

Herfølge Kleinsmedie støtter med flotte trofæer fremstillet i virksomheden til de tre bedst placerede cup-hold i hver af de fire tællende løb, og MadCroc Danmark støtter med flotte præmiepakker med deres velsmagende energiprodukter.

Der er samtidigt indgået et fantastisk positivt samarbejde med Michelin i Frankrig om at støtte cuppen, noget som Henrik Algren Jensen, Racershoppen.dk, fik på plads i forbindelse med DM1 i Horsens. Henrik Algren Jensen fik solgt ideen til en tilstedeværende repræsentant for Michelin, hvilket er meget stort for en national cup som denne.

Michelin støtter med dæk, som der laves en lodtrækning om blandt de deltagere, der kører på Michelin dæk i de fire tællende løb.

Dertil kommer et samarbejde Opel Danmark, som har valgt at støtte den nye Opel ADAM Rally Cup og udlodder præmier til de tre bedst placerede i hver afdeling. Præmierne er 2000 kr. til vinderen, 1500 kr. til nummer to og 1000 kr. til nummer tre.