Stærk slutspurt gav sejr til sidst

 Allan POST

SIDSTE KØRTE HEAT

gav grundlaget for en klassesejr, vanevinderne i den lille klasse til Yokohama Mesterskabet, Jens Kristian Jensen og Svend Åge Nielsen, begge Holstebro, i Peugeot 106 Kitcar, måtte klemme ballerne ekstra sammen for at vinde klassen.

EN LANG VINTER

var nu overstået, årets første indsats stod for døren, Yokohama mesterskabet i Kongensbro, en meget speciel prøve, med masser af sving og andre udfordringer. I første skal der altid køres et lag fint sand væk fra asfalten, så det er svært lige at vurdere om man har givet gas nok, og det….

LUSSINGEN

i først heat gav det de to modne mænd grå hår, nu skulle første heat lige evalueres internt i teamet, bøllebank med 8 sekunder op til Thor Jensen og hans hurtige Toyota Starlet.

TRAKTION DÆKTRYK HJULVINKLER

er i alt motorsport vigtige parametre, men ordrene - Peugeot 106 Kitcar - Michelin – Peugeot Sports Parts, ligger grundlagerne for dette, og selvom bilen har 23 år på bagen i rally regi, så er den stadig konkurrencedygtig, og bilen er 100 procent klargjort hjemmefra, for Jens Kristian ved, at en stor del af en sejr ligger i hjemmearbejdet.

NY START

i 2. heat, asfalten var nu mere ren, og uden det glatte lag sand, rytmen blev bedre, for rusten skulle jo lige køres af både mandskabet og bilen, bund niveaet hos Jens Kristian er højt, sjældne kørefejl og materiellet er altid top klargjort hjemmefra, og tiderne blev klart bedre…

TURN AROUND

i bedste Yokoham stil, så blev prøven vendt om efter de to første heat, og solen var kommet på himlen, og der var mere ’bid’ i asfalten, og Jens Kristian var kørt varm. Tredje heat var afgørende, da Thor Jensens tid her var markant dårligere, end dem som han ellers havde sat, det gav lidt luft inden sidste heat.

KLOG KØRSEL

Ja, han er en snu røv ham bag rattet i 106’eren, for i det sidste heat var det ikke nødvendigt at køre med ’fuld skrue’, men med passende sikkerheds margen, dog blev 106’eren holdt i ilden, for der er nød til at være rytme og fart i kørslen, det giver mere naturlig ro og flow i det.

SEJR I KLASSEN

blev det til for Jens Kristian og Svend Åge i den hurtige 106 Kitcar, en sæson start som gav smil på læben, et smil som de ikke havde efter først heat, men devisen, ’man skal i mål i sidste heat, før det endelig resultat viser sig’, holdt igen vand, og i denne disciplin er de to Holstebro ’drenge’ stærke.