SEJREN BETØD MEGET

, for Jens Kristian Jensen, da han og makkeren Svend Åge Nielsen (begge Holstebro) IGEN kørte sejren hjem i Yokohama Finalen, sejrsmargenen lød på 13 sekunder, men det startede ikke ud med denne suveræne sejrsmargen.

FINALEN, made by VOM, var en helt ny prøve, en offentlig vej, og med overskuelighed og mange sjove sving kombinationer, krydret med et grus stykke, hvor tungen skulle holdes lige i munden og højre pedalen flad med træk på forhjulene hele tiden.

Det var den 23. oktober og vejret var helt fantastisk, solskin og vindstille, og prøven i Nørbølling tæt ved Brørup gav smil på læben, og ja konkurrencen i klassen benhård som vanligt.

Jens Kristian

,”jeg syntes at prøven var bedst i anden gennemkørsel, den vej rundt passede i hvert fald mig bedst, men det er sjovt når man skal leverer varen fra første kørte meter. Vi ramte en kegle i chikanen ’svagt’ med et baghjul, det koster 5 sekunder, så Bent Andersen og os lå tæt inde pausen”.

DE 5 SEKUNDER fra berøring af keglen var teoretisk set forskellen imellem Bent og Jens Kristian inden pausen. Efter pausen skulle de to sidste heat køres, og Jens Kristian og Svend Åge var klar til sidste skud i bøssen, deres Peugeot 106 Kit Car skulle presses til det yderste. Og prøven passede Jens Kristian godt, flowet, gruset og asfalt stykket lå bedre til kørestilen den vej rundt, og 106’eren fik FULD KNIV, super effektive gearskift, bremsepunkterne rykket/flyttet til sidste meter inden en blokering, og Michelin dækkene bed godt i efterårets tørre/våde asfalt, hele ugens regnvejr gjorde bremsepunkter og sving hastigheder til ’her og nu’ beslutninger fra sving til sving, her kom Jens Kristians rutine rigtig til sin ret.

KLASSESEJR, 15’er GENERELT, og behørig applaus under den store Yokohama Præmie ceremoni under aftenens spisning, hvor omkring 180 mennesker spiste og klappede af vinderne, heriblandt – Jens Kristian Jensen og Svend Åge Nielsen i deres Peugeot 105 Kit Car, endnu en sejr, endnu en oplevelse.

/Allan POST

Hit Counter