Traditionsrigt løb tilbage med mesterskabsfinaler.

Motorsport Nordjylland (MNJ) blænder lørdag d. 30. oktober op for Yokohama Herregårdsløbet, som er finale for Jysk/fynsk mesterskab (JFM) i klubrally. Klubrally er indgangsvinklen til senere at få licens til at køre hastighedsprøverne i rally.

- Yokohama Herregårdsløbet har været afviklet uafbrudt i over 50 år, oplyser løbsleder Preben Stensballe. - MNJ sætter derfor meget man power ind på, at traditionskæden ikke knækker. Vi har joket lidt med, at kun en kraftig efterårs-storm eller et heftigt snekaos kunne sætte kæppe i bilhjulene, men så blev det derimod en pandemi i 2020!

Niels Bjerre er sammen med hustruen Inger allerede kåret som jysk/fynsk mestre i rallykategorien over 1.600 ccm. med klassede dæk: - Vi har indbygget sikkerheds-udstyr til at køre rally, men vi hygger os gevaldigt med at konkurrere på lavere niveau. Der er samtidig slået en konkurrence-streg mellem rallybiler op til 1,6 liter og dem derover. Omkring halvdelen af startfeltet totalt kører med dem samme dækcompound, hvilket øger jævnbyrdigheden. I Yokohama Herregårdsløbet får vi desuden mulighed for at dyste mod vore klassede kollegaer fra øst for Storebælt om DM-titlen 2021.

- I rookie-klassen har MNJ'erne, Niclas Achard Henriksen og Nicolai Nygaard Pedersen gjort sig flot bemærket, fortsætter Preben Stensballe. - Med en sejr på hjemmebane kan de blive jysk/fynske mestre i deres Peugeot 106 Rallye. Rookier er desuden vores polske kørerduo, Antoni Knoll og Marta Murkowska, i Peugeot 206 Gti.


Antoni Knoll og Marta Murkowska har fundet sig godt til rette med deres nye motorsports-venner


Kim og Maike Naujokat Jensen skal køre Yokohama Herregårdsløbet i en "ny" konkurrencebil.

De regerende danske mestre i non-rallybiler på klassede dæk: Kim og Maike Naujokat Jensen har i 2021 holdt en konkurrence-pause. MNJ'erne deltager dog i DM-finalen på hjemmebane i en Seat Ibiza FR turbo, og kan genvinde guldtitlen.

 

- Vi ser frem til en spændende JFM-slutspurt for vores MNJ-klubkammerater, forklarer vice-løbsleder Henrik Ladefoged. - Kennet Larsen og Michael Thomsen skal forsvare deres foreløbige sølvmedaljer med deres Volvo 850.


Volvo 850-parret, Kennet Larsen og Michael Thomsen, ser frem til JFM-slutspurten i Yokohama Herregårdsløbet.

- JFM-arrangementet er desuden støttet af Nordjysk Autoophug og har rallycentrum hos Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser (tidligere Erhvervsskolerne) i Aars, afslutter Preben Stensballe. - Yokohama Herregårdsløbet 2021 byder på 6 industri-prøvearealer i det nordlige Aars, og publikum kan søge informationer i rallycentrum eller på:www.facebook.com/mnjrally. Den nord- og midtjyske turnering Speed Nord finder også sine mestre 2021 i Aars.

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp

 

Hit Counter