God afslutning efter en hård sæson

 

Lørdagens Rally Naturens Rige markerede afslutningen på sæsonen i Dansk Super Rally for Ib Kragh og Ditte Kammersgaard. Efter otte hastighedsprøver på vejene omkring Tarm sluttede makkerparret på fjerdepladsen.

 

 

"Jeg er meget tilfreds. Gennem hele løbet lå vi i top 4, og på et par af hastighedsprøverne var vi også i top 3," siger Ib Kragh. "Klubben afviklede løbet efter et urværk, uden nogen forsinkelser, og så var det generelt nogle gode afvekslende prøver."

 

"Løbets industriprøve var dog hård. Jeg kan ellers godt lide at køre den slags hastighedsprøver, men her var hård afregning, hvis man trådte ved siden af."

 

Dækkene på IK Motorsports Skoda Fabia R5 Evo blev lidt af en udfordring. På løbets første hastighedsprøve kom Ib Kragh og Ditte Kammersgaard for tæt på en kantafmærkning, som slog styretøjet lidt ud af kurs. Lidt senere stod de med en ny udfordring.

 

"På den tredje hastighedsprøve blev dækkene overkørt. De var simpelthen for bløde, så på den sidste omgang eller halvanden af denne hastighedsprøve var det en kamp at holde dem i live," fortæller Ib Kragh.

 

"Da vi kom til service midt i løbet, var dækkene ødelagt. Vi satte fire nye dæk på bilen, men fik også to hårde dæk med som reservehjul. Dem skiftede vi så til før starten af den syvende hastighedsprøve, som var en gentagelse af den tredje. Så undgik vi, at fordækkene blev ødelagt. Det var en prøve, som kunne splitte meget af, og da prøven var færdig, skiftede vi tilbage til oprindelige fordæk."

 

Helt uden udfordringer var den syvende hastighedsprøve dog ikke. Skodaens motor satte et par gange ud.

 

"Jeg var bange for, at der var noget galt med motoren, men vi var faktisk ved at køre tør, for da vi skulle tanke efter hastighedsprøven, var der kun to liter tilbage i tanken," siger Ib Kragh. "Den havde brugt lidt mere benzin, end vi havde regnet med. Der var i hvert fald ingen problemer på den sidste hastighedsprøve."

 

Fjerdepladsen i Rally Naturens Rige var medvirkende til, at Ib Kragh og Ditte Kammersgaard sammenlagt sluttede nummer seks i deres klasse i DM-kampen og blev nummer otte generelt i Dansk Super Rally – mesterskabet på tværs af alle klasser.

 

"De sidste par løb har forløbet godt. Det har været en hård sæson med et stærkt felt," konstaterer Ib Kragh. "Men vi deltager nok lige i finalen i Yokohama-mesterskabet sidst på måneden, inden vi går i vinterhi."

  

IK Motorsport

Hit Counter