FN-Rally – Der er kamp til det sidste om pointene i DM-finalen i rally 2021.

Lørdag, den 9. oktober køres 6. og sidste afdeling om Danmarksmesterskabet i rally, når Ikast og Omegns Motorklub arrangerer Rally Naturens Rige, med start og mål fra Tarm Idrætscenter på Skovvej 25 i 6880 Tarm.


Frank Nielsen og Per Brodersen er klar til 6. og sidste afdeling af Danmarksmesterskabet i rally.

Efter en total motorskade i DM5 på Lolland-Falster i slutningen af august, som resulterede i et 0-point resultat, var det en opløftende oplevelse at teste bilen i Cimbern Rallye i Tyskland den 8.. september. Teamets effektive mekanikere havde nærmest arbejdet i døgndrift for at få bilen klar til turen til Tyskland, og den helt nybyggede motor fungerede helt perfekt.

Andre forhindringer viste sig dog, og det var kun med lodder og trisser, at det på en dag fyldt med forskellige defekter, såsom nedbrudt servostyring, manglende kobling på en hastighedsprøve og en starter der kun fungerede periodisk, lykkedes for Frank Nielsen og Per Brodersen at komme igennem Cimbern Rallye. Trods besværlighederne, gav løbet gode point til stillingen i Mini Rally Syd-turneringen. Her ligger Frank Nielsen og Per Brodersen på 2. pladsen i RC4 klassen inden Rally Naturens Rige, som er 3. afdeling af det mesterskab. Cimbern Rally var ikke tællende til DM, men blev brugt som test forud for 6. afdeling.

I DM-sammenhæng har Nielsen og Brodersen stadig muligheder for en podieplads, men er afhængige af de øvrige køreres slutplaceringer i Rally Naturens Rige. Først på målstregen i dette rally, kan 2. og 3. pladserne fordeles. Danmarksmesterskabet i RC4-klassen er på forhånd vundet af Kasper Nyman Andersen og Claus Kammersgaard, som kunne fejre mesterskabet efter 5. afdeling på Lolland-Falster.


Frank Nielsen fik en god test af den nye motor i Cimbern Rallye i Tyskland i september måned.
 


I RC4 Super Cupen for R2 biler, er alt stadig åbent, da det førende mandskab, Mikkel Njor og Karsten Isaksen har stoppet indsatsen for i år, og ikke deltager i Rally Naturens Rige. Her ligger Frank Nielsen og Per Brodersen placeret på en 2. plads med 76 point, efterfulgt af Mathias Christiansen og Sabrina Murmann Sørensen med 75 point på 3. pladsen, tæt fulgt af Oliver Saust og Peter Holm Rasmussen på 4. pladsen med 73 point.

Yderligere to mandskaber kan blande sig i medaljefordelingen, da både Casper Olsen/Mikkel Krarup Hansen og Casper Venning/Kristian Birk Hansen ligger så tæt på pointmæssigt, at de kan komme på medaljepladserne, såfremt de foranliggende mandskaber måtte udgå i Tarm. Dermed er der lagt op til tæt kamp i årets sidste DM-rally.

Rally Naturens Rige har Rally-Centrum på Tarm Idrætscenter, hvorfra starten går kl. 12.01, efter at der om formiddagen har været mulighed for at gennemkøre hastighedsprøver for at skrive de noter som 2. køreren læser op for køreren, så de kan komme korrekt igennem det krævende rally.

/FN-Rally 

Foto: Joachim Krakow – jokrarallye 

Hit Counter