Horsens Automobil & Motor Klub's jubilæumsudstilling ved Hotel Opus. 

Vedlagte fotos er alle taget af: Viggo Johansen – rallypics.dk

 

Søndag den 26. september fejrer Horsens Automobil & Motor Klub det 100-års jubilæum, som det desværre ikke var muligt at fejre på stiftelsesdatoen, den 7. marts 2021 – Der var det nøjagtigt 100 år siden at nogle motorfolk fra byen satte sig sammen og stiftede klubben.

Jubilæet fejres på parkeringspladsen foran Hotel Opus. Der vil være godt 35 spændende biler at kigge på. Bl.a. kommer Ib Kragh med sin Skoda Fabia Evo2, som han deltager i DM rally med. Ib medbringer også sin berømte rallysimulator, så der er mulighed for at prøve en tur bag rattet.

Kristian Mulvad fra Holstebro dukker også om med sin rigtigt fine ægte TTE Toyota Celica RA21, en ud af fem der er bygget. Kristians er den ene af to, som er tilbage på hele kloden, så det er en sjældenhed der her udstilles. 

Rally Team Mejer stiller op med deres fine Volvo 242 Turbo, som desuden får selskab af de to flotte Volvo 242 rallybiler fra Østbirk, som ejes af henholdsvis Tom Lindstrøm og Christian Fisker. Preben Kristoffersen fra Odder, som har deltaget i utallige baneløb og rally kommer og viser både sin Austin Cooper 1275 rallybil og sin berømte banebil Mazda RX7 frem.

Det er ikke kun rallybiler der udstilles. Kim Kjærsgaard Frandsen fra Odder kommer og viser sin VW Golf GTI, som han og Jan Østergaard-Nielsen i 2020 deltog i Rallye Monte Carlo Historique med, og som de i øvrigt anvender i DM-serien CC Cars DASU Classic. En anden historisk bil der har kørt Rallye Monte Carlo Historique to gange, kommer Søren Bunk fra Skanderborg med. Han og Jakob Knudsen har i denne bil deltaget to gange i det berømte historiske rally i Sydfrankrig.

På veteransiden stiller Ernest Kristensen fra Vejle op med den berømte SS100, som er en britisk 2-sæders sportsvogn bygget mellem 1936 og 1939 af SS Cars Ltd. I Coventry, England. Producenten SS Cars, der blev brugt fra 1934, stammer fra den i 1922 grundlagte Swallow Sidecar, som oprindelig producerede motorcykelsidevogne. SS Cars ændrede i 1945 navnet til det Jaguar.

Det vil være muligt at se mange andre spændende biler, og få en snak med deres ejere. Der vil være Porsche 944, Chevrolet Corvette, en original AC Cobra, Morgan. Desuden vil der være både en sjælden veteran militærbil og en veteran brandbil på pladsen.

Horsens Automobil & Motor Klub glæder sig til dagen, og står parat til at byde alle interesserde velkommen.

På vegne af HAMK
Viggo Johansen

Hit Counter