To sejre og et Danmarksmesterskab til Suzuki Motorsport

 

Weekendens Sydhavsrally blev ganske udbytterigt for Suzuki Motorsport. Såvel Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) som Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang) scorede sejre i deres klasser, men begge gjorde det med manér. Kenneth Madsen/Mette Felthaus blev nemlig generelle vindere i det store felt, der talte 77 startende mandskaber, mens Jacob Madsen/Line Nedergaards klassesejr var deres femte i streg, hvilket sikrede dem Danmarksmesterskabet i RallyNational 3-klassen.

 

 

"Det var fedt at få vores femte klassesejr og sikre os DM-titlen," siger Jacob Madsen. "Vi havde en svær start på løbet. Lørdagens første hastighedsprøve havde noget ekstremt glat asfalt, og jeg var nok også lidt af en kylling her. På den næste hastighedsprøve, som var en rundbane, ville jeg bare finde ind i rytmen. Der var mere greb i asfalten, og så lykkedes det."

 

"Løbet var noget hurtigere, end jeg havde regnet med. Et sted på en hastighedsprøve var vi oppe at køre i begrænseren 20 sekunder i træk, så et par chikaner havde været velkommen i løbet. Men vi var heldigvis ikke af vejen en eneste gang. Vi havde også en meget sjov hastighedsprøve i Nykøbing Falsters industrikvarter, hvor vi kørte 2-300 meter på en cykelsti langs et autoværn med en hovedvej på den anden side..."

 

Jacob Madsen/Line Nedergaard blev med en generel ottendeplads bedste mandskab i en forhjulstrukket rallybil ved Sydhavsrally.

 

 

"Den placering var bedre end forventet, og vi sluttede foran nogle konkurrenter, som vi plejer at ligge bagved," siger Jacob Madsen. "Det skyldes vejret. Det var lumskt, men det havde jeg faktisk ikke meget imod." Han havde på forhånd valgt ikke at starte i fredagens del af løbet for at minimere risikoen for en afkørsel og ingen point på kontoen.

 

"Strategien holdt, selv om jeg selvfølgelig gerne ville have kørt fredagens hastighedsprøver. Men med vores resultat fra Sydhavsrally er vi nu med i kampen om DM-guldet generelt i Dansk Super Rally, hvor vi ligger på en delt andenplads. Så må vi se, hvad det ender med."

 

Kenneth Madsen/Mette Felthaus havde også det store smil fremme efter Sydhavsrally.

 

"Det er anden gang, at Mette vinder et DM-rally generelt, og det er tredje gang, at jeg gør det. Det er vildt fedt," siger Kenneth Madsen. Makkerparret i den hurtige Suzuki Swift R+ var også med i fredagens del af Sydhavsrally. "Den var et gamble med hensyn til dæk, hvor tre hastighedsprøver skulle køres to gange. Vi valgte rigtig første gang, men anden gang valgte vi forkert. Jeg troede ikke, at der ville komme så meget vand. Vi havde også nogle strømproblemer, og det kostede os nogen sekunder."

 

Fredagens hastighedsprøver fandt sted på det nordvestlige Lolland, mens lørdagens blev kørt på det østlige Lolland og Falster.

 

"Jeg havde ikke regnet med, at vi kunne klare det så godt lørdag," siger Kenneth Madsen. "Her var det ikke tekniske krævende prøver, men det passer Mette og mig godt at køre i regnvejr. Vi havde hurtigste tid af alle på fem af de otte hastighedsprøver."

 

"Da vi havde kørt halvdelen af lørdagens hastighedsprøver, havde vi et forspring på 3,5 sekunder. Så skulle vi første gang køre en hastighedsprøve i industrikvarteret i Nykøbing Falster, hvor vi lagde ni sekunders afstand til vores værste rival Esben Hegelund, der kørte i en VM-bil. Anden gang var det ni sekunder, så da vi skulle starte sidste hastighedsprøve, havde vi et forspring på 15 sekunder og valgte derfor at slappe lidt af. Vi endte med at vinde med godt 12 sekunder."

 

Sidste afdeling af Dansk Super Rally køres den 9. oktober med base i Skjern.

 

  

Suzuki Motorsport

Teamchef Anders Lysen

Hit Counter