Alt var lagt op til en rigtig god oplevelse ved DM 5 i rally, der blev afviklet 28-29 august på Lolland Falster.

Morten Fuhlendorf og Finn Thomsen skulle køre det første løb i deres nye Peugeot 208 Rally4 og forventningen til den nye bil var høje, men dog med et klart formål at gennemføre og få nogle kilometer ind på kroppen.

Det var et 2 dages arrangement med start fredag aften og yderligere rally om lørdagen. Teamet havde kørt sikkerhedsnoter hele fredagen og var 100% klar til opgaven.

Op til starten var snakken i hele feltet omkring vejret – ville der komme regn eller ikke, var det meget regn eller kun støvregn?

Vi vurderede ud fra satellitbilleder vi kunne finde på nettet at det ville regne kraftigt på det tidspunkt vi skulle køre de første 3 prøver og uden mulighed for at skifte hjul valgte vi at starte løbet på bløde regndæk, nok et dårligt valg, set i bagspejlet siger Morten Fuhlendorf.

 


BSM Reklame havde lavet et fantastisk arbejde med at dekorere bilen, heldigvis er det kun
 kofangeren der blev ødelagt.

Prøve 1 er knastør, men det går fornuftigt på trods af at bilen er lidt urolig på regndæk.
Videre til prøve 2, nu må regnen godt komme fordi det er en fantastisk 28 kilometer lang prøve med masser af sving og vi er bange for at dækkene bliver for varme. Ca. halvvejs inden på prøven begynder dækkene at miste greb og 16 kilometer inde på prøven glider bilen i et sving hvor vi vælger at køre ligeud på en mark, ganske udramatisk og efter få sekunder er vi oppe på vejen igen, men ak og ve – efter 1 kilometer melder bilen lavt olietryk og så var der game over.

Vi rammer en plovfure ud på marken som lige kunne skubbe bunden af kofangeren op i kølerne og smadre dem, det var det.

Rigtig skuffende, men vi må op hesten igen og deltager om 14 dage i Cimbern Rallye i Tyskland for at få noget mere kørererfaring inden DM 6 i starten af oktober.

Finn Thomsen/Fuhlendorf Motorsport

 

Hit Counter