Første Danmarksmesterskab til AH-Motorsport fra Viuf.

Fredag den 27. og lørdag den 28. august blev femte og næstsidste afdeling om Danmarksmesterskabet i rally afviklet på Lolland-Falster. Det unge team, AH-Motorsport, med rødder i Viuf og Kolding, lå inden løbet godt placeret på en første plads i mesterskabet. De havde i de første fire afdelinger samlet så mange point sammen, at de kunne vinde mesterskabet ved at gennemføre semifinalen, Sydhavsrally 2021.

Anders Kirkeby Hansen og Nicolai Aamann styre den hurtige Ford Fiesta ud i mørket på Lolland, på vej mod sejren i Sydhavsrally 2021.

Det var et par meget spændte gutter, Anders Kirkeby Hansen bag rattet, med Nicolai Aamann, oprindeligt fra Kolding i co-driversædet, som fredag sidst på eftermiddagen spændte sikkerhedsselerne og tog styrthjelmene på, da de med start nr. 57 blev vinket afsted på det årets længste rally. Ikke mindre end 477 km, hvoraf 166 km var rene hastighedsprøver lå foran dem. Der var lovet regn, regn og regn både fredag aften og lørdag det meste af dagen, så der var lagt op til meget vanskelige forhold.

Nogle dage før starten på Sydhavsrally, sagde Anders Kirkeby Hansen bl.a. følgende:

”Vi ser frem til efterårssæsonen to afsluttende løb, hvor vi med fornuftig kørsel kan køre mesterskabet sikkert i hus. Med det pointforspring vi har efter de første fire afdelinger, skal vi blot gennemføre de sidste to afdelinger, for at vinde Danmarksmesterskabet i klassen. En første eller andenplads i en af de sidste to afdelinger vil være nok til at tage mesterskabet. Vi glæder os til at sætte os i bilen igen til femte afdeling på Lolland den 27. og 28. august”.

Det skulle vise sig at blive en hård kamp om placeringerne, og der blev kørt til de yderste grænser under hele løbet, som vejrforholdene gjorde meget vanskelige. Meget kraftig regn i løbet af fredag aften og nat gjorde vejene ualmindelige glatte. Desuden var det, på grund af den kraftige regn, næste umuligt at se noget på de mørke veje på Lolland.

Anders Kirkeby Hansen og Nicolai Aamann havde også lørdag det hele under kontrol, inden de ved mål kunne bestige toppen af sejrspodiet.

Med fornuftig og stabil kørsel lykkedes det under de vanskelige vejrforhold at gennemføre løbet med hurtigste tid i Rally National 1-klassen på samtlige 14 hastighedsprøver. Vejrliget resulterede i et par kontrollerede afkørsler, hvor nogle stubmarker blev konsulteret – dog ikke værre end Anders Kirkeby Hansen og Nicolai Aamann ved mål kunne stille sig øverst på sejrsskamlen.

Sejren i den femte af seks afdelinger om Danmarksmesterskabet gav de to talentfulde gutter fra Viuf og Kolding deres første Danmarksmesterskab. De har dermed til fulde indfriet deres mål i den første fulde sæson som deltagere i kampen om DM. Det var et stolt team, som sent natten mellem lørdag og søndag, med blomster til vaserne og pokaler til pokalskabet, trillede ind på værkstedet i Viuf, hvor AH-Motorsport holder til.

Mon ikke den danske rallyverden kommer til at se mere til Anders Kirkeby Hansen og Nicolai Aamann i fremtiden?


/AH Motorsport
 

Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen

 

Hit Counter