Hegelund Motorsport er tilbage i Dansk rally 
og blander sig straks i topstriden. 

Fredag og lørdag d. 27. og 28. august stillede Esben Hegelund og codriver Karsten Isaksen til start i Sydhavsrally med start fra Nykøbing Falster. 
Det blev hurtigt tydeligt, at teamet ville kæmpe med om topplaceringen. 
Fredag havde rallyet 2 x 3 hastighedsprøver, med start fra Nykøbing F Hallen kl. 19:00. 

Rallybilerne var i mål igen kl. 23:00, hvilket betød, at der denne gang skulle konkurreres i mørke, hvilket altid er en ekstra udfordring.

Dag 1 med regn og mørkekørsel. 
Efter en pause på mere end et år var teamet spændt på, om de kunne følge med i toppen.
Det blev hurtigt bekræftet, at det kunne de. 
Desværre udgik Topteamet Kristian Poulsen og Ole Frederiksen i VW Polo R5 allerede på løbets første prøve med en afkørsel, heldigvis uden personskade.

 Hegelund Motorsport var straks med i top 3. Desværre betød et forkert dækvalg kombineret med en urolig undervogn på WRC bilen, på de sidste 3 hastighedsprøver, at teamet måtte stille sig tilfreds med en 3. plads generelt. ”Vi satsede simpelthen forkert. 
Til de sidste 3 hastighedsprøver monterede vi slicks, himlen åbnede sig og det blev voldsomt regnvejr. Vi kørte så hurtigt vi turde, dog med stor sikkerhedsmargen, så alt i alt er vi tilfredse med at slutte på en 3. plads på første dagen, efter over et år pause og i så svære betingelser. Problemet med den urolige undervogn blev hurtigt lokaliseret af det professionelle teknikerteam fra PH Sport. En fornøjelse at arbejde sammen med dem” udtaler Esben Hegelund.

Dag 2, stadig med regn. 
Teamet var friske igen til at tage kampen op. Det blev hurtigt klart, at kampen om top 3 så ud til at blive mellem Esben Hegelund i Citroën DS3 WRC, Kenneth Madsen I Suzuki Swift R+ og Simon Vallentin i Hyundai i20 R5.

• Prøve 1, her lægger Kenneth ud med hurtigst tid, tæt forfulgt af Esben 0,2 sek. efter og Simon yderligere +2,2 sek. efter. 

• Prøve 2, samme billede, dog med en ny kører på 3. pladsen Martin Johansen i Peugeot 208 T16 R5. 

• Prøve 3, samme billede, Simon i Hyundai er tilbage i top 3. 

• Prøve 4, Esben kvitterer med hurtigste tid, og der er nu ”kun” 3,5 sek. op til Kenneth i Suzuki. 

• Prøve 5, Esben har en afkørsel og det koster meget tid, 9,4 sekunder langsommere end den hurtigste, holder dog stadig 2. pladsen generelt, med 12,9 sek. til 1.st. pladsen.

• Prøve 6, Esben kvitterer fejlen fra den foregående prøve med en prøvesejr, 3,8 sek. hurtigere end Kenneth i Suzuki’en, 10,5 hurtigere end Simon i Hyundai’en. 

• Prøve 7, her taber teamet 6 sek. til Suzuki teamet, og der er nu 15,1 sek. til 1. st. pladsen. 

• Prøve 8, (sidste prøve) sejren er nu ikke længere realistisk med mindre Suzuki teamet med Kenneth Madsen og Mette Felthaus laver fejl. Esben Hegelund og Karsten Isaksen gør deres bedste, stadig med rimelig sikkerhedsmargen og slutter dagen med hurtigste tid, 3 sek. hurtigere en Hyundai’en og 3,3 sek. hurtigere end Suzuki’en. 

Slutresultat: 
1. Kenneth Madsen – Mette Felthaus 35:09,7 
2. Esben Hegelund – Karsten Isaksen 35:21,5 
3. Simon Vallentin – Peter Egholm 35:37,7.

Ros til Esben fra Race Engineer fra PH Sport. 
I forbindelse med afslutningen på arrangementet havde teamet en debriefing med de franske ingeniører. De har stor erfaring fra kørere fra hele verden, blandt andet ved at de løbende trækker data ud fra bilerne. Her kan de se, hvordan de enkelte kørere håndterer bilen (betjening/kombinationen af styretøj, ratudslag, bremse og speeder). Her fik Esben stor ros for sin konsekvente håndtering af bilen.  

"Vi har sammen med det Franske team, som vi har lejet den fine Citroën DS3 WRC af, haft et par fantastiske dage på Sydhavsøerne, en 2. plads generelt i det hurtige felt, er vi meget tilfredse med, og endnu engang kvitterer Nykøbing F Motorsport med et velafviklet rally Tak for det.

Jeg vil samtidigt benytte lejligheden til at takke mine samarbejdspartnere; DCC energi, Henrik Hansen Automobiler A/S, Bardahl/SkanOil, Sortimo og PH Sport. 

Vi vil nu gå i tænkeboks mht. deltagelse i 2022 sæsonen ” udtaler Esben Hegelund.

Hit Counter