FN-Rally – Nielsen og Brodersen 

tog gode DM-point med hjem fra 

4. afdeling om Danmarksmesterskabet.  
 
Lørdag den 26. dannede Korskro Motor Centrum ved Esbjerg rammen om Sydjysk Rally, som var 4. afdeling af Danmarksmesterskabet i rally. Frank Nielsen og Per Brodersen var opsatte på at køre et godt og effektivt rally, som bestod af 11 hastighedsprøver, hovedsageligt på asfaltveje. Dog skulle der køres 3 hastighedsprøver på Korskrobanen, som er en kombination af asfalt og ikke mindst grus, som er et af Frank Nielsens specialer. Jo mere grus, jo hurtigere kører han i forhold til sine konkurrenter i klassen.


Frank Nielsen og Per Brodersen kørte hurtigste tid på Korskrobanen i RC4 R2 Cuppen.

Nielsen og Brodersen fik en noget hektisk start på Sydjysk Rally, som startede kl. 12.00 lørdag middag. På grund af sin ældste datters studenterkørsel, kunne Frank Nielsen ikke være med til formiddagens notekørsel, som Per Brodersen lavede alene, med en stand-in bag rattet. Lørdag formiddags ferietrafik drillede derefter Frank Nielsen, som først ankom til startområdet syv minutter før deres starttidspunkt, som i øvrigt med løbsledelsens velvilje var blevet rykket 15 pladser tilbage, så Frank Nielsen kunne nå frem.

Det skulle vise sig at Frank Nielsen var varmet godt op i trafikken, ligesom solen skinnede hele dagen fra en nærmest skyfri himmel. Det blev dermed en rigtig varm affære iklædt både det reglementerede brandhæmmende undertøj, en varm køredragt, kørehandsker og styrthjelm, så det krævede sin mand og masser af væske at holde hovedet koldt. Det så ud til at lykkedes, og allerede på den første hastighedsprøve kørte de hurtigst af alle i Dansk Superrally RC4 R2 Cuppen, og så var stilen lagt.


Tre gange under Sydjysk Rally, indhentede Frank Nielsen og Per Brodersen langsommere biler, som de måtte finde plads til at overhale.

På de efterfølgende 10 hastighedsprøver holdt Frank Nielsen en høj tophastighed, og Per Brodersen holdt hovedet koldt i varmen. Frank Nielsen fik sine noter (beskeder) om vejforløbet perfekt serveret af Per Brodersen, så de kunne holde farten igennem hele løbet. Kun de sidste 3 sving på den sidste hastighedsprøve blev en udfordring. Her var bremserne blevet så varme, at der ikke var bremseeffekt tilbage, så Frank Nielsen måtte styre sig ud af opgaven, hvilket lykkedes så godt at sluttede på en flot 4. plads i RC4 – klassen, og på en 2. plads i R2 Cuppen, hvor de kunne forsvare deres generelle 2. plads i DM-sammenhæng, blot få point efter sidste års Danske rallytalent, Mikkel Njor og Karsten Isaksen i en spritny Opel Corsa RC4 -bil.

”Vi er yderst tilfredse med vores indsats med den 13 år gamle bil, som viser sig at kunne konkurrere på lige fod med de unge kørere i nye biler” sagde Frank Nielsen efter løbet”.

Næste afdeling om Danmarksmesterskabet køres i Nykøbing Falster den 27. og 28. august. 

/FN-Rally 
Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen 

Hit Counter