GM Motorsport.jpg

”De gamle drenge har fået respekt for os”

Grundlovsdag fik Marco Gersager, Carina Møller og det øvrige GM Motorsport det helt store gennembrud i dansk rallysport, da de ved årets tredje afdeling af DM i rally scorede en fjerdeplads i generalklassementet. Nu skal de så forsøge at leve op til de forventninger, som er fulgt i kølvandet på resultatet. Lørdag gælder det nemlig næste udfordring i form af Sydjysk Rally med i alt 11 hastighedsprøver i området øst for Esbjerg.


Det er primært asfaltveje, som venter Marco Gersager og Carina Møller i lørdagens Sydjysk Rally (foto: Jokum Tord Larsen).

”Efter resultatet i Kalundborg kan man godt mærke, at de gamle drenge i sporten har fået respekt for os. Det er meget sjovt,” siger Marco Gersager. ”I Kalundborg fokuserede Carina og jeg på vores egen kørsel og diskuterede forbedringspunkter, inden vi kikkede på de andres resultater på den samme prøve.”

”Selvfølgelig får man altid blod på tanden efter sådan et løb som det, vi havde i Kalundborg, men vi skal også være realistiske. Det er et læreår for os med den nye bil, og vi bliver overrasket positivt hver gang. Vores målsætning før sæsonstart om at være tæt på top 5 – og gerne i top 5 – holder vi fast i, og alle forbedringer ser vi som en sejr for teamet. Det er bare så vanvittigt tæt i år i dansk rally, så når vi presser hinanden, kommer vi til at lave nogle fejl.”

Det kommende Sydjysk Rally har base ved Korskrobanen, hvor rallycrossbanen med dens mix af asfalt og grus kommer i brug til flere af hastighedsprøverne. De øvrige hastighedsprøver bliver på en række afspærrede asfaltveje i området.

”Der er ikke så meget grus denne gang, og det ville jeg gerne have haft, for så kunne vi have fået noget mere erfaring med bilen på det underlag. Men rent resultatmæssigt er det mere til vores fordel med de mange asfaltprøver,” vurderer Marco Gersager.

”Der er blevet lagt nogle videoer op med gennemkørsel af hastighedsprøverne, og nogle af hastighedsprøverne kan jeg genkende fra 2019-løbet. Der er nogle steder, hvor det ser ud til at gå meget ligeud. Det gælder bl.a. powerstagen, som virker meget motorvejsagtig, men måske skyldes det, at optagelserne er fra en bil, der gennemkører hastighedsprøven med 50-60 km/t. Når man får hjelmen på, ser det måske helt anderledes ud.”

Inden Sydjysk Rally indtager Marco Gersager og Carina Møller ottendepladsen i Dansk Super Rally, mens de i Rally2-klassen er nummer syv. 

 

Hit Counter