Fårvangs Rallyshow udsættes yderligere et år

Det traditionsrige Rallyshow i Fårvang – med det tilhørende Classic Show – var et af de mange kulturarrangementer, som blev aflyst i coronaens skygge. Løbet er ellers traditionelt blev afviklet hvert eneste år siden 1979, hvor rallykørere fra hele landet for en aften har været samlet i byen mellem Viborg og Aarhus for at kæmpe mod stopuret og mod hinanden.

Heller ikke i år kommer der til at være et Rallyshow.


Et populært indslag blandt de yngste gæster har været de populære motorcykelture
(foto: Morten Alstrup).

”Tidspunktet for løbet har traditionelt været fredag i uge 32,” fortæller Freddy Pedersen fra Kjellerup og Omegns Motorklub, der er arrangør af løbet. ”Med det forsamlingsloft, der stadig gælder på dette tidspunkt, ville det ikke være muligt at samle så mange tilskuere, som plejer at dukke op. Men et par dage derefter bliver forsamlingsloftet hævet yderligere, så derfor har vi arbejdet på at afvikle løbet en uge senere.”

Imidlertid har Kjellerup og Omegns Motorklub alligevel set sig nødsaget til at udsætte løbet yderligere et år.


Tvilum-fabrikken lægger arealer til en del af rallyshowet. Imidlertid betyder stor produktionstravlhed, at det ikke kan gennemføres i år (foto: Morten Alstrup).

”Vi kører rallyshowet på vejene i Erhvervsparken i Fårvang, og vi benytter os også flere steder af Tvilum A/S’ arealer, der så at sige er vores vært,” forklarer Freddy Pedersen. ”Tvilum A/S er for tiden præget af stor produktionstravlhed, hvilket naturligvis er positivt, men det gør desværre, at vi ikke kan gennemføre løbet.”


Det bliver heller ikke i år muligt at nyde de flotte klassikere (foto: Morten Alstrup).

Rallyshowet så dagens lys i 1979, og det udviklede sig hurtigt til at blive Danmarks største rallyarrangement af sin art, hvor sport og underholdning gik hånd i hånd. Omdrejningspunktet har hele tiden været motorkøretøjer og oplevelser for hele familien, store som små. I 2003 indledtes et samarbejde med Tange Sø Veteranklub, som stod for at et Classic Show, hvor ejere af klassikere på to, tre eller fire hjul kunne vise deres klenodier frem for publikum. Senere har medlemmer af den lokale klub MC Shepherds givet børnene mulighed for at få en gratis køretur rundt på banen på bagsædet af medlemmers motorcykler.

 

”Vi håber, at vi i 2022 kan gennemføre vores Rallyshow med alt, hvad dertil hører,” slutter Freddy Pedersen. 

Alstrup

Hit Counter