Danmarks Mesterskabet i bilorientering:

Ny DM sejr på Sjælland.
Børge Holm og Jørn Mørup vandt også den 2. af årets 6 DM afdelinger.

Lørdag blev årets 2. afdeling om Danmarks Mesterskabet i bilorientering afviklet, og for anden gang i år var det de jyske hold der skulle på langfart. Det var nemlig Motorklubben Borup & Omegn, der stod som arrangør og med et terræn øst for Ringsted som arena. 


Med 2 sejre i de to første afdelinger om DM har Børge Holm, Thisted og Jørn Mørup, Struer fået en god start i jagten på at generobre Danmarks Mesterskabet i bilorientering. (Foto: Bjarne Andersen)

Da Børge Holm, Thy Motor Sport og Jørn Mørup, Struer & Omegns Motor Sport sidste år mistede deres DM titel efter 6 mesterskabs titler i træk, var det blandt andet på baggrund af skuffende resultater i de sjællandske afdelinger. Derfor var det med en vis spænding at Børge Holm og Jørn Mørup så frem til dette års mesterskabsserie der skulle indledes med to DM afdelinger på Sjælland. 

Da man sent lørdag kunne gøre DM stillingen op for forårssæsonens 2 første afdelinger, kunne Holm og Mørup imidlertid med tilfredshed konstatere at der indtil videre er fuldt hus, efter de fik sæsonens anden DM sejr i lørdagens afdeling ved Ringsted. Med 3 fejlkørsler og er tidsforbrug ud over idealkøretiden på 63 minutter var Thisted / Struer mandskabet hverken bedst til at finde den rigtige rute eller hurtigst til at gennemkøre den, men stabilitet og den rigtige kombination af at være næstbedst til at finde de rigtige rutekontroller og kun er være 15 minutter efter de hurtigste gav en sejr med et forspring på komfortable 34 strafpoint ned til sidste års Danmarks Mester Leon Spiegelhauer og Jan Johansen fra Frederikssund, der lige nøjagtig pressede sig 1 strafpoint foran sidste års DM-bronze vindere, Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard.

Børge Holm og Jørn Mørup kørte løbet i sit eget tempo, og da holdet lidt usædvanligt var sendt ud på ruten som det første startende mandskab i Mesterklassen var der ikke mange konkurrenter rundt om nordvestjyderne i det meste af løbet. Dog blev Holm og Mørup til slut i løbet indhentet at Brødrene Søndergaard, her blev tempoet skruet en kende i vejret igen, uden at det gik ud over nøjagtigheden i orienteringen.

Struer & Omegns Motor Sport havde yderligere 2 mandskaber til start i løbet. Morten Jäger og Bent Mikkelsen fik en rigtig god start på løbet og kørte sig efter de første 4 af 8 etaper op på den samlede første plads. 4 etaper uden fejlkørsler blev imidlertid afløst af 4 etaper med fejlkørsler på dem alle og holdet raslede ned fra førstepladsen til en placering som nr. 6.

Også i den næsthøjeste klasse A-klassen var Struer repræsenteret. Kortlæser Poul Bo Madsen og hans makker, Lars Palle fra Grindsted fik en flot 3. plads og en foreløbig 2. plads i stillingen om mesterskabet i A-klassen i øvrigt efter et Thy mandskab på klassens første plads, i det Finn Hvidbjerg og Bjarne Nielsen fører samlet i A-klassen.

Næste DM afdeling er i begyndelsen af august måned hvor DM serien flytter til Jylland. Her er den 3. af de 6 DM afdelinger også tællende som anden afdeling af det Nordeuropæiske Mesterskab, hvor Randers Auto Sport står som arrangør.

Resultat Møbelland, Ringsted Løbet, Motorklubben Borup & Omegn, lørdag den 12. juni 2021. Anden afdeling af DM i bilorientering, 40 mandskaber til start:

Nr. 1

Børge Holm - Jørn Mørup Thy / Struer

138 strafpoint

Nr. 2

Leon Spiegelhauer - Jan Johansen, Frederikssund

172 strafpoint

Nr. 3

Harald Søndergaard - Jan Søndergaard, Ikast

173 strafpoint

Nr. 6

Morten Jäger - Bent Mikkelsen, Struer

273 strafpoint

DM stilling efter 2 afdelinger:

Nr. 1

Børge Holm - Jørn Mørup Thy / Struer

100 point

Nr. 2

Harald Søndergaard - Jan Søndergaard, Ikast

95 point

Nr. 3

Leon Spiegelhauer - Jan Johansen, Frederikssund

95 point

Nr. 5

Morten Jäger - Bent Mikkelsen, Struer

90 point

 

 Resultatlisten  

 

 

Hit Counter