VALLENTIN OG EGHOLM
HOPPEDE FREM I KØEN

 Er nu på en samlet andenplads i deres klasse og på tredjepladsen i Dansk Super Rally


Simon Vallentin og Peter Egholm sprang med lørdagens tredjeplads frem i køen og er i deres Hyundai i20 R5 kommet endnu tættere på en topplacering i Dansk Super Rally 2021 og den 4-hjulstrukne RC2-klasse.

Fra sjettepladsen til fjerdepladsen og senest til en tredjeplads, så det går den rigtige vej for Simon Vallentin og Peter Egholm i Rally Team Hyundai Danmark. 

Efter en stribe hektiske sekunddueller Grundlovsdag i Vestsjælland sluttede de i deres Hyundai i20 R5 på en samlet tredjeplads i generalklassementet i Glad Rally Kdlunborg.

Dermed er de nu rykket op på en samlet andenplads i den 4-hjulstrukne RC2-klasse og på tredjepladsen i opgøret om Dansk Super Rally 2021.

I de to første runder af ialt seks tællende til Dansk Super Rally og Dansk Automobil Sports Unions mesterskaber sluttede Vallentin og Egholm først på en sjetteplads, dernæst på en fjerdeplads, og med lørdagens resultat er de nu rykket nærmere førstepladsen, guldmedaljerne og Danmarksmesterskabet, som de fra starten har haft fokus på

 
Vallentin og Egholm satte alt ind på at vinde løbets Powerstage - og vandt.

Allerede på dagens første rallyprøve ved Vollerup blev der lagt ud i et højt tempo. Efter dagens tætte opgør forklarede Simon Vallentin, hvordan det var gået.

-  Vi havde fået for bløde dæk på til fire omgange Vollerup-prøvens solvarme asfalt, så det gik lidt for stærkt et par steder. Det gav et par snurreture og tidstab i forhold til den førende Kristian Poulsen i VW Polo GTI R5. Ved den anden gennemkørsel i Vollerup tabte vi også tid, da den smalle vej efter et skarpt sving var blokeret af Kenneth Madsen, der holdt på tværs i sin Suzuki Swift R+. Vi kun lige akkurat kunne klemme os forbi.

Vi satsede derfor på at indhente noget af det tabte de to gange, vi skulle køre den 7,8 kilometer lange rallyprøve i Gammelrand. Og det lykkedes!


Glade og tilfredse efter hektiske sekunddueller i Vestsjælland: Simon Vallentin og Peter Egholm med deres Hyundai i20 R5 efter den samlede tredjeplads i Glad Rally Kalundborg.

Begge gange havde Hyundai-holdet hurtigste tid af alle. Den ene gang endda selv om sporet var blokeret af en bil, som holdt på tværs lige efter et skævt og uoverskueligt hop. 

For at få reduceret den førende Kristian Poulsens forspring, skulle der køres til kanten af det fysisk mulige på dagens sidste rallyprøver.

Det lykkedes også. 
Vallentin og Egholm vandt dagens syvende og sidste rallyprøve ved Kelleklinte - den såkadt Powerstage, som giver fem ekstra point til den hurtigste bil - og kørte sig yderligere ind på den førende duo Kristian Poulsen og Ole Frederiksen, mens de samtidigt holdt konkurrenterne Marco Gersager og Carina Møller i Skoda Fabia R5 såvel som den regerende Super Rally-mester Martin Johansen i Peugeot 208 T16 R5 bag sig.

Simon Vallentin:
-  Vi satsede på at få et godt flow i og og præcis placering af bilen på vejen og det lykkedes det meste af vejen. Samtidigt var det opmuntrende at blive heppet på af supportere og sponsorer. Vi er absolut tilfredse med dagens resultat og de ekstra point på kontoen, som for os er et godt udgangspunkt for turneringens fjerde runde i Vestjylland om tre uger.

_________

(Foto: specialpressen@gmail.com)

Hit Counter