STIG ANDERVANG TRYNEDE 
DANSK RALLYELITE I 1986

- OG NU KOMMER HAN IGEN!  

GLAD RALLY KALUNDBORG: Gensyn med tidligere fabrikskører for Ford i VM-regi

For henved 35 år siden blev den danske rallyelite sat grundigt på plads af svenske Stig Andervang, et daværende topnavn i VM-rally. Og det gjorde han i en af VM-turneringens mest ekstreme biler, en fabriksanmeldt og 4-hjulstrukket Ford RS200 med centermotor og med danske Michael Eisenberg som co-driver.

Resultatet blev en overlegen sejr i det midtjyske Int. Monroe Rally 1986, som var tællende til både det danske mesterskab og Nordic Cup. 


Stig Andervang og Michael Eisenberg med deres Ford RS 200 i en servicepause 
under det Int. Monroe Rally i 1986.

Denne gang er Stig Andervangs ærinde det forestående GLAD RALLY KALUNDBORG 2021 på lørdag, dog ikke som fabrikskører, men i en Skoda Fabia R5 Evo. Med landsmanden Robin Eriksson som co-driver udfordrer Stig Andervang en stribe konkurrenter i RC2-klassen for 4-hjulstrukne biler. Om Andervang kan gentage sejren fra 1986 skal vise sig. Hans 13 konkurrenter i RC2-klassen vil utvivlsomt gøre deres for at være bedst i Grundlovsdagens mesterskabsløb.

Stig Andervangs danske co-driver har ikke glemt sit samarbejde med den svenske topkører i 1986:

- Stig var dengang fabrikskører for Ford Motorsport i England og var som person både en meget behagelig og lynende dygtig kører og internationalt blandt de 20 bedste. Så det var for mig en stor ære, at Fords danske rallyteamchef Jørgen Esbensen udpegede mig som co-driver for Andervang i det prestigefyldte projekt, konstaterer Michael Eisenberg.

I Monroe Rallyet sluttede Andervang og Eisenberg 16:01 og 19:38 minutter foran feltets næsthurtigste, Søren Mikkelsen og Stanis Bertelsen i Opel Ascona 400 og Opel Manta 200.

Stig Andervang har i 2020-2021 kørt 13 løb i sin Skoda Fabia R5 Evo og otte gange er han sluttet i Top 5, bl.a. som vinder af Jämtnätta Rally, så hans tempo er stadig højt.


Svenske Daniel Ernstedt og Fanny Jacobsson i Suzuki Swift Super 1600 udgik i den 
foregående DM-runde, men er med igen.

Blandt de udenlandske hold er også tyske Martin Schütte og Kerstin David i en 4-hjulstrukket Mitsubishi Lancer Evo 9 og svenske Daniel Ernstedt sammen med Fanny Jacobsson i en Suzuki Swift Super 1600 tillige med landsmændene Isac Nordström og Karl-Johan Borhammar i en Peugeot 208 R2 i RC4-klassen, der er ligeså talstærk og konkurrencepræget som den 4-hjulstrukne RC2-klasse. Blandt deltagerne i de nationale vognklasser er endnu et tysk hold, nemlig  Klaus Voss og René Kirchhof i en Mercedes Benz 190.

_______________________________________

(Foto: specialpress@gmail.com)

Hit Counter