Serie hver tirsdag   

 

Folk bag rallysporten

 

Viggo Johansen

 

Hvad er din funktion i rallysporten?

 Som web-master på klub- og teambasis, har jeg i dag mange kasketter på. Jeg er indehaver af rallypics.dk, hvor jeg laver pressearbejde og administrerer hjemmesider for flere rally-teams. Desuden fotograferer og leverer jeg de billeder der hører til pressearbejdet. Jeg dybt involveret i det organisatoriske arbejde i Horsens Automobil og Motor Klub, hvor jeg tager mig af mange ad-hoc opgaver, og administrerer klubbens hjemmeside og facebookside.

I øjeblikket arbejder jeg på flere fronter med at planlægge fejringen af klubbens 100-årsjubilæum, som skulle have været fejret på 100-års dagen den 7. marts. Dette har Covid19 foreløbigt skubbet et par gange. Forhåbentlig kan jubilæet fejres den 8. august med et større arrangement for byens borgere og andre interesserede.

De seneste år har jeg brugt meget tid på Team Fynske Bank Danmark, som de danske deltagere i Rallye Monte Carlo Historique alle er en del af. Først deltog jeg et år som tilskuer (2015), så et år som servicemand (2016), og derefter (fra 2017) indtil nu som pressechef for de danske deltagere


Artikler i Veteranposten om Rally Monte Carlo Historique hvert år

I den forbindelse er jeg en af initiativtagerne til RMCH-PRE-starten i Assens, som afvikles den sidste lørdag forud for starten på Rallye Monte Carlo Historique. Vi er allerede nu i gang med planlægningen af 2022-udgaven, og håber på at kunne sende Team Fynske Bank Danmark afsted til Frankrig igen med et sted imellem 6 og 10 deltagere i ”Monte”.

PRE-start 2022 i Assens bliver lørdag den 22. januar 2022 fra kl. 10.00. 
 

Lars Hindsgavl og Arne Pagh i Monte 2019 Per Vilslev og Erik Andersen 
på sne-pisterne i 2019
Avisartikler fra Monte i 2019
 

 Se også magasinet: : Rally Monte Carlo Historique - Team Fynske Bank

 

Hvordan startede du med motorsport?

Jeg startede som ganske ung (14 år) i 1965 med at køre bilorienteringsløb sammen med min far, som medlem af daværende Fredericia Auto Sport. Desuden kørte jeg lidt manøvre- og specialprøver og et par rallyer som co-driver, men forblev i orienteringssporten.

Viggo bag kortbordet – læg mærke til de to vækkeure, som var ombygget til en simpel speedpilot med en papskive og en viser. Skiven var optegnet med cirkler med forskellige gennemsnithastigheder, hvor man så kunne aflæse hvor lang man skulle have kørt på et givent tidspunkt.

Da Fredericia-klubben lukkede, blev jeg medlem i KAC. Over en periode fra omkring 1970 i FAS til begyndelsen af 1980’erne i KAC, havde jeg løbslederlicens, og var løbsleder i både en del lukkede og åbne bilorienteringsløb indtil 1983/84. Der droppede jeg motorsportsaktiviteterne helt, da familie, hus og job krævede fuld opmærksomhed.

Billedet viser min far og jeg foran vores dengang fine Fiat 1100.

  

Hvad har været højdepunktet/erne i din karriere?

Der har været mange højdepunkter, både på det sportslige og det organisatoriske plan. Et Jysk mesterskab i bilorienteringsløb er det blevet til tilbage i 1970’erne. Det var stort dengang.

I nyere tid har højdepunkterne været de oplevelser jeg har haft fra 2006 og frem som tilskuer til flere WRC-rallyer sammen med gode venner, både i Rallye Monte Carlo og Rallye Deutschland.

Stemningsbillede fra havnen i Monaco

I 2010 flyttede jeg til Horsens og meldte mig ind i HAMK. Her blev jeg hurtigt aktiv på det organisatoriske plan, som bestyrelsesmedlem, hvor jeg i nogle år engagerede mig dybt i Mini Rally Syd-turneringen. Her var jeg en del af styregruppen bag arrangementerne i
2014, 2015 og 2016, og fungerede i en del af løbene som prøvechef. I HAMK - regi, var jeg bl.a. assisterende løbsleder i HAMK’s Bygholm Rallyer i 2014 og 2015.

Jeg har sat stor pris på at være en del af det fasttømrede fællesskab omkring Mini Rally Syd turneringen, så det hører helt sikkert også til højdepunkterne.  
  

Hvad har været lavpunktet/erne i din karriere?

At jeg stoppede som aktiv i begyndelsen af 1980’erne, og først kom ind i sporten igen efter mere end 25 år. Mange af de gamle motorsportsvenner fra fortiden er jo pludselig dukket op igen.  
 
 

Hvilken klub og hjemby, og hvilke licenser har du?

Jeg bor i Vejle, som jeg oprindeligt stammer fra, og er medlem af Horsens Automobil & Motor Klub.
Jeg har grundlicens, OF353, OF354, og har tidligere haft OF373.
   

Hvad beskæftiger du dig med, når du ikke arbejder med motorsport? 

Fotografi, familie, venner, og så er jeg meget historie interesseret.
I en årrække, efter jeg blev folkepensionist, har jeg arbejdet 80-90 dage om året som rejseleder på busrejser i det meste af Europa, dog primært Skotland og Italien. 
 

Meget af fritiden går med de 2 børnebørn Der er andet i livet end motorsport

   

Hvor gammel er du, og hvordan er din familiesituation?
Jeg er årgang 1951, så fylder 70 i år. Har været gift med Lone siden 1976, og har to børn og to børnebørn.  
  

Hvad kører du i privat?

Honda Jazz, 1,3 iVtec, med en hel masse tal og bogstaver til efternavn.    
 
 

Hvad er det, der fascinerer dig ved sporten?

Den uformelle tone og hjælpsomheden i sporten generelt, og så selvfølgelig det der sker ude på hastighedsprøverne. Det er altid uforudsigeligt.

Samme prøve kan køres to gange med en times mellemrum, og være vidt forskellig. Det er fascinerende at stå på prøverne og fange denne forskellighed med kameraet i hænderne, og senere formidle deltagernes oplevelser på tryk.
 
 

Hvad er forskellen på en Facebook side og gruppe?      
https://www.facebook.com/rallypicsdk
  

    

Hit Counter