GM Motorsport.jpg


Marco Gersager: ”Det bliver et spritnyt område for os”

Udfordringerne har stået i kø i denne sæson for Marco Gersager og Carina Møller. Men heldigvis har de været af den gode og selvvalgte slags, efter at holdet er skiftet til en firhjulstrukket Skoda Fabia R5. Rallybilen har de fået mere og mere ind under huden, og i den kommende weekend får de så en ny udfordring, når de starter i Glad Rally Kalundborg.


Marco Gersager og Carina Møller indtager nu Nordvestsjælland, når de deltager i Glad Rally Kalundborg (foto: Jokum Tord Larsen).

”Det bliver et spritnyt område for os,” siger Marco Gersager. ”Forleden talte Carina og jeg om, hvornår vi første gang sad i en rallybil sammen. Vi fandt ud af, at det var til et minirally ved Kalundborg tilbage i 2013, men vi kan faktisk ikke huske ret meget derfra. Der er i hvert fald ikke nogen erfaring, som vi kan trække på fra det løb.”

Forberedelserne til Glad Rally Kalundborg indledte Marco Gersager og Carina Møller allerede i pinsen, hvor de deltog i et rallyshow ved Skælskør. ”Vi brugte løbet som en test, hvor vi afprøvede forskellige dækcompounds. Det var en god test, hvor vi fik god føling med bilen, som servicefolkene også havde fået til at fungere,” siger Marco Gersager.

De næste forberedelser foregår med den sidste klargøring af rallybilen på værkstedet i de kommende dage, inden Marco Gersager og Carina Møller lørdag morgen går i gang med den såkaldte notekørsel. Og her ser chaufføren det ikke som en ulempe, at parret ikke har erfaring fra løbsområdet før.

”Som regel må vi kun gennemkøre hastighedsprøverne to gange, men selv om vi måtte køre flere gange, ville Carina og jeg ikke gøre det, for så tror man til sidst bare, at man kan udenad, og det er det dummeste at gøre,” forklarer Marco Gersager. ”Da vi kørte det tyske VM-rally i 2018, holdt vi fast ved kun at køre hastighedsprøver igennem to gange. Første gang for at udforme noterne, og så anden gang for at checke dem og anføre ekstra pejlemærker.”

For holdet i den farvestrålende Skoda Fabia R5 er der en klar målsætning for det kommende DM-rally.

”Vi skal i hvert fald ikke længere væk end den tiendeplads, vi fik ved sidste DM-rally,” ler Marco Gersager. ”Vi skal tilbage i klassementet, og jeg vil håbe, at vi på asfalten kan præstere nogle tider, som kan bringe os i top 5, og at vi så kan bygge videre på vores erfaring med løst underlag.”

”Det er som at være den nye dreng i klassen. Vi lærer, og det er det, sæsonen skal bruges på. Vi er på vej i den rigtige retning, når jeg kan ramme foden af en kantmarkering og ødelægge en fælg…”

  

Hit Counter