Norddjurslands natur forskønnes af historiske biler

Lørdag den 29. maj vil der være flere historiske biler på de djurslandske veje end normalt. Foråret i sig selv plejer at lokke gammelbilsfolket af huse for at lufte klenodierne, men denne dag er det ikke bare djurslændinge og østjyder, som vil tage sig en tur i de ældre biler. Det vil ejere af historiske biler fra hele landet også.

”Aarhus Automobil Sport står som arrangør af Djurslandsløbet, som er anden afdeling af CC Cars DASU Classic-turneringen,” fortæller Hans Ole Nielsen fra Mørke. Normalt er han selv deltager i turneringen, hvor han guider klubkammeraten Niels Iversen rundt på sekundetaperne i dennes røde Volkswagen Golf GTi fra 1979. ”CC Cars DASU Classic-turneringen tiltrækker deltagere fra alle dele af Danmark, og de får denne gang noget af Danmarks flotteste natur at se.”


Normalt er Hans Ole Nielsen selv deltager i historisk pålidelighedsløb med Niels Iversen i dennes Volkswagen Golf, men nu har han sat sig for at præsentere noget af Norddjurslands natur for konkurrenterne i CC Cars DASU Classic-turneringen.

”Foruden historiske pålidelighedsløb har jeg arrangeret mange bilorienteringsløb på Djursland, men vanens magt har gjort, at disse løb ofte har fundet sted på Syddjurs. Så slog det mig, at der er mange andre skønne områder på Djursland, hvor der er bakker og snoede veje, som kan være sjove at opleve fra en historisk bil. Derfor valgte jeg, at det kommende Djurslandsløb skulle finde sted på Nordøstdjursland.”

Djurslandsløbet vil have start og mål ved Ørum Aktiv Center, men det bliver ude på de mindre landeveje, at de mere end 40 deltagende hold vil komme til at opleve udfordringerne.


Gamle biler og gamle bygninger. Det er noget af essensen ved Djurslandet. Her er det Finn Kristensen og Erik Rasmussen fanget ved et tidligere løb.

”Der bliver ikke kørt stærkt, men i et historisk pålidelighedsløb, hvor man deltager i biler, som er 40-50 år gamle, kan det være en udfordring i sig selv at gennemkøre en sekundetape med en fast gennemsnitsfart på f.eks. 44 km/t, når vejen samtidig drejer, og der ofte er bakker,” siger Hans Ole Nielsen. ”Det er det, der er charmen og udfordringen ved historisk pålidelighedsløb.”


Deltagerne i Djurslandsløbet kommer bogstaveligt talt langt fra alfarvej. Her er det Karsten og Teddy Simonsen i deres Opel Rekord fra 1974.

Om formiddagen gælder det udfordringer i området mellem Ørum Djurs, Grenaa og Pederstrup, og omkring middagstid vil Kolinds borgere kunne opleve de historiske biler, når de – naturligvis indenfor hastighedsgrænserne – kører igennem byen for at fortsætte på vejene omkring Kolindsund. Ved middagstiden triller de gamle biler også igennem Fjellerup, og beboere og forbipasserende i Bønnerup kommer heller ikke til at gå glip af veteranerne. Her vil man fra 15.00 og halvanden time frem kunne opleve synet og lyden af de ældre biler i feltet, som tæller alt fra en klassisk Saab 96 fra 1970 over en tresædet Talbot Matra Murena til en Opel Manta.

 

MA

Hit Counter