GM Motorsport.jpg


Gersager og Møller i tæt positionskamp

Det var en tæt kamp, Marco Gersager og Carina Møller var ude i, da de lørdag deltog i Rally Stoholm Au2service, som var årets anden afdeling af Danmarksmesterskabet i rally. Ofte var der kun ganske få sekunder imellem deltagerne, når de kom i mål på de otte meget forskellige hastighedsprøver, der indgik i løbet.


Mod slutningen af løbet fik Marco Gersager og Carina Møller en ekstra udfordring, da lyset begyndte at falde på (foto: Jokum Tord Larsen).

”På mange af hastighedsprøverne byttede Ib Kragh, Roland Poulsen og jeg placeringer, og selv om det var syvende-, ottende- og niendepladsen, vi kæmpede om, var det rigtig fedt,” siger Marco Gersager.

”Carina og jeg viste på asfaltprøverne, at vi kan være med. Vi var ikke med helt i toppen, for jeg var måske en kylling på rallyets grusstykker. Det var første gang, at jeg skulle have nogle sektioner med hurtige sving og hop på grus til at passe sammen. Vi kørte hastighedsprøverne to gange, og vi fik rykket os på den sjette hastighedsprøve. Her var der flere kilometer på grus, og da vi fik dem flettet sammen til en helhed, blev hullet op til de hurtigste markant mindre. ”

En af hastighedsprøverne var markant længere end de andre, men det var ikke årsagen til, at den blev afgørende for Marco Gersager og Carina Møllers slutplacering som nummer 10 i Rally Stoholm Au2service.

”Vi havde desværre en lidt uheldig situation på SS7,” fortæller Marco Gersager. ”I en hurtig højrekurve skred bagenden helt umotiveret ud, da vi kørte med fuld fart i femte gear. Det var lidt spændende. Vi ramte en fod til en kantmarkering, slog en fælg i stykker, og det tog pusten fra os. Jeg brugte de næste par sving for at checke, om vi var punkteret. Jeg vidste ikke, om dækket var gået til, eller om fælgen havde taget slaget. Vi endte med at have et tidstab på 20 sekunder, og da hastighedsprøven var færdig, fik vi skiftet hjulet og checket, om de var sket andre skader. Det var vigtigt at fortsætte, så vi kunne prøve bilen i mørket på den sidste prøve.”

”Det var første gang, at jeg skulle køre med lys på rallybilen, og jeg blev overrasket over, hvor meget lyset på bilen ændrede sig. Jeg manglede lidt udsyn til at kunne bedømme bremsepunkterne, og jeg må indrømme, at jeg måske ville have gået lidt mere til stålet, hvis ikke jeg havde begået den fejl. Der er simpelthen ikke plads til at begå fejl i det skrappe felt.”

Marco Gersager og Carina Møller indtager nu 12. pladsen i Dansk Super Rally og er på ottendepladsen i Danmarksmesterskabet i RC2-klassen. Næste opgave for dem bliver Glad Rally Kalundborg i starten af juni.

 

Hit Counter