Suzuki Motorsport.png 

Suzuki Motorsport med i topkampen

Suzuki Motorsport spillede en meget markant rolle, da anden afdeling af Danmarksmesterskabet i rally lørdag blev kørt vest for Viborg. Tre prøvesejre, en klassesejr og et angreb på generalsejren i sidste øjeblik var nogen af de præstationer, som Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) og Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang) leverede.

”Vi fik en rigtig god start på løbet, da vi var hurtigst af alle og var de eneste, som kom under fem minutter på den allerførste hastighedsprøve,” fortæller Kenneth Madsen. ”Der gik et stykke tid, inden vi fandt ud af, at vi havde vundet prøven, men det var en god start for Mette og mig. Den industriprøve passede os rigtig godt, men det gjorde de andre også.”

Det blev også til en prøvesejr for Kenneth Madsen/Mette Felthaus, da industriprøven blev kørt anden gang, og så endte makkerparret i den hurtige Suzuki Swift også med at toppe resultatet for løbets næstsidste hastighedsprøve, da løbets senere vindere fik ti strafsekunder for en tyvstart.

”Vi lå tæt på mange af hastighedsprøverne, og da Kristian Poulsen og Ole R. Frederiksen fik de ti strafsekunder, var vi pludselig kun 2,1 sekunder efter dem, og så gav vi den en chance på den allersidste hastighedsprøve,” siger Kenneth Madsen. ”For at vi kunne vinde, skulle vi være et halvt sekund hurtigere end dem pr. kilometer, men de kunne jo fejle, så vi gav den et skud. De slog os med tre tiendedele, så vi sluttede 2,4 sekunder efter på andenpladsen. Men det var en god kamp, og det var virkelig sjovt.”

For Jacob Madsen/Line Nedergaard endte Rally Stoholm Au2service ikke blot med sæsonens anden klassesejr. Holdet blev også bedste mandskab i en tohjulstrukket rallybil.

”Vi fik indfriet vores mål, og vi havde da også håbet, at vi kunne være hurtigste tohjulstrækker med de gruspassager, der var i løbet,” siger Jacob Madsen. ”Men da vi efter de tre første hastighedsprøver var ti sekunder efter Kim Boisen, troede jeg ikke, at vi ville nå det. Men gruset var blevet kørt mere op, så vi fik lukket hullet til ham og kørte også fra ham.”

”Når gruset på en hastighedsprøve bliver kørt op, påvirker det nogen kørere mere end andre. For vores vedkommende påvirkede det os slet ikke. Det var egentlig som at køre på skinner, da vi kom på hastighedsprøverne anden gang, for bilen drejede bare, når du var nede i de spor, der var skabt.”

I modsætning til mange andre DM-løb startede Rally Stoholm Au2service senere end normalt, hvorfor løbet blev afsluttet i mørke.

”Det var superfede prøver i det rally. Da vi kørte den næstsidste prøve, var det ikke helt mørkt, snarere tusmørke, men det var helt mørkt på den sidste hastighedsprøve,” siger Jacob Madsen. ”På den sidste prøve valgte vi ikke at satse. Prøven var så kort, at vi ikke kunne nå at indhente holdet foran os i generalklassementet, og der var heller ikke nogen grund til at risikere noget.”

Suzuki Motorsport

Hit Counter