FN-Rally – Anden afdeling af Danmarksmesterskabet 
bliver en usædvanlig udfordring med mørkekørsel.


Frank Nielsen og Per Brodersen i den ældre, men hurtige Citroén C2R2 Max, glæder sig meget til anden afdeling i kampen om Danmarksmesterskabet i rally, som køres lørdag den 15. maj, med rallycentrum i Stoholm, nordvest for Viborg. Det bliver et rally med kørsel i de mørke timer. Første bil sendes afsted fra Stoholm Fritids. Og Kulturcenter kl. 16, og forventes i mål igen kort før midnat.


Frank Nielsen med datteren Frederikke kunne efter fire heat køre hjem fra med en 1. plads fra Horsens Automobil & Motor Klubs 100-års jubilæumsrally.

Ud over kørsel i mørke, er det lige et rally for Frank Nielsen. En stor del af Rally Stoholm Au2service 2021 køres på grusveje. Frank Nielsen er i rallysporten kendt for at være meget hurtig og effektiv på løst underlag, som de mange kilometer grusveje byder sig til med i dette rally.

Co-driver Per Brodersen siger inden løbet:
”Det er en fornøjelse at sidde i den 13 år gamle Citroén C2R2 Max med Frank bag rattet. Der er ikke mange rallychauffører i Danmark, som evner at håndtere sin bil mere effektivt og stabilt, og få det ud af bilen som Frank får. Specielt på det løse underlag, som vi har kørt en del på både i slutningen af sidste sæson, og som vi ser ud til at ramme i årets anden afdeling af Danmarksmesterskabet, er Frank en sand mester, hvilket hver gang viser sig, når resultaterne efter løben gøres op. Vi kæmper ikke forgæves mod de mange nye og hurtige biler med unge kørere bag rattet. Samtidig hygger vi os optimalt med at kunne give de unge kamp til stregen hver gang vi stiller op.
I år er vores klasse slået sammen med 2-liter bilerne, samt de nye turbobiler er også kommet i vores klasse. Jysk erfaring, kan man jo ikke tage fra Frank, så med den på papiret langsomste bil, tog vi i første afdeling kampen op med de 14 andre i klassen, hvor resultatet blev en 5. Plads, så nu må målet i anden afdeling jo være mindst en top-5 placering”.


Frank Nielsen med datteren Frederikke runder et hjørne i Horsens Automobil & Motor Klubs
 100-års jubilæumsrally.

Mellem første og anden afdeling af Danmarksmesterskabet, tog Frank Nielsen sig tid til lidt ekstra køretræning. Søndag, den 25. april afholdt hjemmeklubben, Horsens Automobil & Motor Klub, sit 100-års Jubilæums Rally Special. Her havde Frank Nielsen indskrevet sig med en debutant i Co-driver sædet, nemlig hans 14-årige datter Frederikke, som netop var blevet gammel nok til at kunne få licens, og sekundere den hurtige rallykører i den lille Citroén C2R2 Max. Det nye makkerpar kørte sig ind på en flot førsteplads i Frederikkes debutløb, så sekundanten er på plads, hvis Per Brodersen skulle blive forhindret i at køre med i fremtiden.

/FN-Rally

Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen 

Hit Counter