Sæsonen for CC-Cars DASU Classic 
blev indledt i lørdag, den 24. april, 
og hvilken start på turneringen.

Oprindeligt havde hele 52 hold tilmeldt sig, men da nogle af dem var udlændinge, som ikke måtte rejse ind i Danmark, blev feltet til sidst reduceret til 46 biler. Starten var henlagt til CC Cars afdeling `på Nyborgvej i Odense, og man kunne mærke på stemningen allerede ved start, at forventningerne var store, og humøret højt. At solen skinnede fra en skyfri himmel, gjorde også sit til at skabe en god stemning.


Erik Bach Sørensen og Kim Bach Sørensen, Toyota Corolla GT, årgang 1986

Der var lavet et adgangssystem som sikrede, at der kun kunne være et begrænset antal ad gangen i forretningen, men de fleste nåede vidst ind og så de mange flotte klassiske biler, som stod i udstillingslokalerne.

Deltagerne blev sendt afsted med 2 minutters mellemrum hvilket gjorde, at forsamlingsforbuddet kunne overholdes ved start, pauser og mål. Samtidig gav det et andet og mere roligt flow ved kontrollerne, og måske har det heller ikke været så belastende for beboere langs ruten. 


Michael Zacho, Svendborg og Christian Zacho, Mårslet, Mercedes 450 SL, årgang 1973

Størstedelen af ruten var henlagt til det smukke Hindsholm, og denne dag var ingen undtagelse. Havet havde en vidunderlige blågrøn farve, træer og buske var i fuld gang med at sætte blade, og forsythiaerne lyste op med deres flotte gule farve. Langs med ruten og på udvalgte steder, var der mange tilskuere, som havde taget opstilling, og nød synet af de prægtige biler. 


Arne Lundgaard og Søren Kamp, Holstebro, Saab 96, årgang 1963

En 45 minutters frokostpause var henlagt til godset Brockdorff, som ligger med kun 5 kilometer til spidsen af Hindsholm – Fynshoved, og på en gårdsplads på størrelse med en fodboldbane kunne deltagerne indtage en lækker sandwich ledsaget af en flaske Aqua d`Or-vand. Når der er tale om bilkørsel begrænser spritten sig til at komme på hænderne, og det blev der også gjort flittigt brug af. 


Kim Kjærsgaard Frandsen, Malling og Jan Østergaard-Nielsen, Juelsminde, 
VW Golf GTI, årgang 1979

Efter pausen gik ruten sydpå ad de små veje, og på lystbådehavnen i Kerteminde var der indlagt en lille pause på 5 minutter. På grund af vejret var der lidt for meget leben i området, men da det var det eneste sted i området med offentligt toilet, var kontrollen lagt her.

Den næste pause foregik i Årslev ved Polymeren, hvor der var kaffe og kringle til deltagerne, inden det gik mod mål i Ryslinge forsamlingshus. Den sidste del af løbet her til foregik ad de lange alleer ved Ravnholt, hvor der også sås flokke af dådyr gående på markerne. 


Brian Jakobsen og Annica Klint Sørensen, Stenstrup, Toyota Carina, årgang 1976

Ved mål hørtes kun rosende ord af arrangementet, og det var tydeligt, at der nærmest var tale om en forløsning for mange af de garvede kørere, som var trætte af at sidde og tromme i bordet en hel vinter.

Der var også tale om en forløsning for de 8 helt nye hold, som havde valgt at prøve kræfter med sporten, og så som gik på med krum hals. Selvom man sidder i en bil og kører, kan man ikke slappe af, da det kræver dyb koncentration at finde den rigtige vej på kortet, holde øje med bogstavkontroller i vejsiden, holde øje med andre trafikanter, nyde landskabet og udsigten en gang imellem, regne på tiderne – ja – faktisk er det ret hektisk i kabinen, når det først går løs. På trods af strabadserne gav alle dog udtryk for, at det ikke var sidste gang vi mødes. 


Henning Friborg og Else Friborg, Them, Volvo 122S, årgang 1972

Resultaterne kan ses på dette link: http://www.mkc-sport.dk/24.04.21.htm

/Motorklubben Centrum, Ulrik Hejl
Tekst & foto: rallypics.dk – Viggo Johansen 

Hit Counter