I Rally Team Mejer tog fatter over hvor sønnen slap.

Igennem de seneste år, har det næsten været en tradition at yngste medlem af Rally Team Mejer, Heino Mejer, kunne køre hjem fra en afdeling af DM-rally med en klassesejer og de største pokaler i bagagerummet, hvor fatter Mejer, Kurt Mejer, måtte tage til takke med en stribe andenpladser

 


Kurt Mejer og Steen Bøgelund på vej mod klassesejren i årets første DM-rally

 

I sæson 2021 har Heino Mejer stillet den gamle Volvo 242 Turbo på pension i DM-sammenhæng, og vil kun køre lidt hillclimb og rallysprint med bilen. Derfor er det nu op til Kurt Mejer at forsvare teamets farver på DM-rallyprøverne.

Ved første afdeling om danmarksmesterskabet, som blev kørt lørdag den 17. april omkring Hobro, kunne Kurt Mejer konstatere, at han havde fået bilen skruet rigtigt sammen i vinterpausen, og at den 73 år gamle krop stadig var fit for fight. Efter et rally med rigtigt mange gode hastighedsprøver, kunne han og Co-driveren, Steen Bøgelund køre i mål som en sikker vinder af den historiske klasse for biler over 2.000 ccm.

 


Kurt Mejer og Steen Bøgelund havde vanskeligt ved at få kræfterne overført til gruset på Nysumbanen

 

Kurt Mejer udtalte efter løbet: ”Det har været et rigtigt godt rally med mange gode prøvekilometer. Dog kunne vi godt have undværet at køre på Nysumbanen, som er en decideret rallycrossbane, konstrueret for biler med et helt andet undervogns setup, end det der er i en rallybil. Trods det, havde vi et rigtigt godt rally med meget udfordrende prøvekilometer i det bakkede landskab nord og vest for Hobro. For første gang i de år jeg har haft Steen Bøgelund i højresædet, lykkedes det for Steen at blive køresyg under et rally. På halvanden prøve måtte jeg køre efter hukommelsen, da Steen måtte koncentrere sig om andet end at læse noterne op. Godt hjulpet af en ufrivillig pause på grund af et andet mandskabs afkørsel, kom Steen til hægterne igen. Han kunne igen læse noterne på de sidste to prøver og dermed guide os til en klassesejr og en placering som nr. 26 i det samlede felt på 78 biler”.

Næste for Rally Team Mejer er søndag, den 25. april, hvor hjemmeklubben, Horsens Automobil & Motor Klub, afvikler dens 100-års Jubilæums Rally Special ved Yding nordvest for Horsens. Her stiller Kurt Mejer op med Vagn Åge Hansen i co-driver sædet, ligesom Heino Mejer og Bo Mølgaard kommer til start i den Heino Mejers halvpensionerede Volvo 242 Turbo.

/ Rally Team Mejer

Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen
 

Hit Counter