Topgrafik-2020.png
 

Tilfredsstillende sæsonstart for Ib Kragh

En fjerdeplads blev slutresultat for årets sæsonstart i DM-rally, hvor Ib Kragh og Ditte Kammersgaard i Rally Himmerland var bare 2,1 sekunder fra været endt på podiet og kommet i top 3 generelt.

”Jeg havde sagt hjemmefra, at hvis vi kom i top 5, ville jeg være godt tilfreds i betragtning af det flotte og stærke felt, der var til start,” siger Ib Kragh. ”Vi har ligget mellem nummer 3 og 5 gennem hele løbet, og der har været en tæt fight.”

Inden sidste hastighedsprøve indtog Ib Kragh og Ditte Kammersgaard tredjepladsen med et forspring på 1,4 sekunder til Christian Jensen/Freddy Pedersen.

”På den sidste prøve satsede jeg lige lidt for meget,” forklarer Ib Kragh. ”Vi havde kørt på vejstykket før, hvor jeg ramte sporet rigtigt, men der var et sted uden kantafmærkning, og grus og ral fra vejkanten var kørt ud over hele vejen. Jeg ramte simpelthen bare ikke det rigtige spor, og bilen kurede bare, så jeg måtte helt ned i tredje gear, inden jeg nåede at fange den igen. Vi tabte så en masse fart, for de næste 3-4 sving kunne køres med fuld gas, og dem tabte jeg på. Senere på samme hastighedsprøve er jeg to gange ude i rabatten, og det kostede også – lad os sige et halvt sekund pr. gang – og det gjorde alt sammen, at vi ikke fik den tredjeplads, vi gerne ville have haft.”

Udover episoderne på den sidste hastighedsprøve forløb Rally Himmerland uden problemer for Ib Kragh.

”Bilen kører godt,” siger han. ”Men jeg har ikke gjort ret meget ved undervognen denne gang, for det er en, jeg har lånt og skal aflevere igen, men i næste uge får jeg min nye, opdaterede undervogn, som jeg så skal til at lege med.”

Selve arrangement var Ib Kragh meget tilfreds med.

”Det har været et godt motorløb, og det var nogle vanvittigt gode prøver, løbsleder Bjarne Sørensen har fundet,” siger han om Rally Himmerland. ”Det er noget af det bedste, klubben nogensinde har lavet, og der har ikke været nogen prøver, der har været vanvittigt hurtige og hvor man bare kørte i begrænseren. Lige med undtagelse af hastighedsprøverne på Nysumbanen har det bare været afvekslende.”

 

IK Motorsport 

Hit Counter